Demi en Leslie zegevieren in Norg

Na enkele weken rust voor de regionale rijders kon er afgelopen zondag op het concours in Norg, op de Brinkhofweide, weer gereden worden. De Friese tuigpaardrijders waren al een paar jaartjes niet meer aanwezig op dit concours, maar de deelnemers bezochten het concours deze keer massaal. Met grote rubrieken werd de organisatie, alsmede het publiek getrakteerd op aantrekkelijke tuigpaardensport.

Eebert DVN pakt competitiewinst

De deelnemers aan de Young Riders competitie reden in Norg de finale. Na een vijftal selectiewedstrijden gedurende het afgelopen zomerseizoen begon Demi van Nispen uit Aalsmeer als lijstaanvoerder de finale met haar eigen Eebert DVN (Nane 492). De combinatie bleek ook in de finale weer ijzersterk met vooral een presentatie met veel houding en krachtig achterbeengebruik. Ze pakte de dagzege en daarmee automatisch ook de klassementszege. Merle Veurink werd zeer verdienstelijk tweede met Waander 512 (Loadewijk 431).

Feitse G.L. als vanouds

Niet alleen de finale van de Young Riders vond plaats in Norg, ook het kampioenschap damesklasse was daar. Deze is daar naar toe verhuisd nadat het concours in Tolbert, halverwege augustus niet door kon gaan vanwege de warme temperaturen. Het kampioenschap omvatte nu helaas maar vier deelnemers, maar kende in Feitse G.L. (Aan 416) met eigenaresse Leslie Agricola wel een heel sterke winnaar. Feitse G.L. was terug na enig blessureleed, maar was wel weer als vanouds. Heel ruim en krachtig en vooral overtuigend.

Feitse G.L. (Aan 416) wordt met Leslie Agricola kampioen damesklasse. Foto: Johanna Faber

Yfke SW maakt progressie

Zowel de limietklasse, alsook de open klasse werd een prooi voor de steeds beter wordende Yfke SW (Tjaarda 483) met Susan Wind aan de leidsels. Albert Minkema zegevierde in de tweespanrubriek met Bauke van de Lits (Fabe 348) en Idsert van de Lits (Maurits 437)

Bekijk de volledige uitslagen hier:
https://www.friesetuigpaard.nl/friesland/uitslagen/

Vorig artikelStamboekkeuring Vorden: twee eerste premie veulens, Julia June S.A. (Beart 411) Ster
Volgend artikelPodiumplek voor Mees 497 en Tomas (Maurits 437) Sport-Elite tijdens Subtop Tolbert