Denise en ruin Sander H. (Uldrik 457) fotomodel op het strand

Een droom van veel ruiters: een ritje op het strand (Foto: NM Paardenfotografie)

Op een van de laatste mooie zomeravonden reed Denise Speelpenning met haar Friese ruin Sander H. (Uldrik 457) naar het strand bij Rockanje om nog een keer een ritje te maken voor het herfstweer echt gaat losbarsten. De familie Speelpenning woont op loopafstand van het strand en ze proberen hier dan ook regelmatig heen te gaan. Bij een prachtige zonsondergang is deze sfeervolle foto gemaakt.

Kleinschalige fokkerij

Op de foto is Denise te zien met Sander H. (Uldrik 457 x Tsjalke 397), een achtjarige ruin. Denise heeft de ruin gekocht toen hij drie jaar oud was. Denise zegt: ‘Eigenlijk lag het destijds niet in de planning om een paard aan te kopen. Ik heb met mijn ouders een kleinschalige fokkerij van Friese paarden onder de naam “fan de Poortershoek“  in het Zuid-Hollandse Rockanje en wij willen eigenlijk paarden uit eigen fokkerij aanhouden’. Helaas kreeg de merrie waar Denise op dat moment wedstrijden mee reed een blessure en kon deze merrie niet meer ingezet worden voor de sport. Denise zat even zonder paard.

Z1 startgerechtigd

Bij toeval gingen Denise’s ouders die week daarna bij een bevriende mede-fokker kijken en daar stond Sander. Haar moeder appte een foto van Sander en opperde dat het misschien iets voor Denise zou kunnen zijn: ‘Ik was op slag verliefd op zijn aansprekende hoofdje. Een paar dagen later ben ik gaan kijken en heb ik hem gekocht. Afgelopen zomer hebben we onze laatste punten in het M2 behaald en binnenkort gaan we Z1 starten’. Denise wil dit jaar met Sander het sportpredicaat behalen, daarna kijken ze wat de toekomst gaat brengen.

Serieus bezig

Denise en haar ouders hebben al twintig jaar Friese paarden maar sinds een paar jaar zijn ze serieus bezig met het fokken en de sport: ‘Voorheen hadden we af en toe wel eens een veulentje, maar na een verhuizing in 2016, is er meer ruimte gekomen voor de paarden. We hebben een aantal leuke merries aangekocht om onze fokkerij mee uit te breiden. Het doel is om elk jaar twee tot drie veulentjes te fokken.’ Denise heeft erg veel zin om met paarden uit eigen fokkerij aan de slag te gaan in de toekomst. Het volgende wat voor Denise op de planning staat is de Friesian Talent Cup met één van de zelf gefokte hengsten: ‘Genoeg leuks om naar uit te kijken!’

Ook een mooie foto van uw Friese paard met een bijzonder verhaal? Laat het de redactie weten op mail@kfps.nl

Vorig artikelMart van den Akker pinkt traantje weg bij Modelverklaring van zijn Sinne (Beart 411)
Volgend artikelKarlijn van Vugt: ‘Ik ga gewoon lekker rijden dit weekend’