Dinneke fan Dulve Ster (Tsjalke 397) scoort 86,5 punten IBOP proef

Dinneke fan Dulve (Tsjalke 397 x Jasper 366) Foto: Johanna Faber

Er vielen meerdere scores van boven de 80 punten te noteren bij de IBOP proeven van maandag 27 september.

Herkeuring

De vierjarige Dinneke fan Dulve Ster (Tsjalke 397 x Jasper 366) werd door Age Okkema aan de leidsels zelfs naar 86,5 punten gereden. Dinneke zette een zeer overtuigende proef neer waarbij ze het cijfer 8,5 voor de galop kreeg: ‘Ze toonde veel kracht en voorkomen,’ aldus juryvoorzitter Hergen van Hall. Eerste premie-merrie Dinneke is aangemeld voor de herkeuring van komende woensdag, waar ze een gooi naar het Kroonpredicaat zal doen. ‘Heel fijn paard om mee te werken,’ aldus Okkema.

Ontspannen proef

Ingeborg Klooster stelde Brechtje van ’t Klaphek Ster (Hessel 480 x Leffert 306) met een fijne aanleuning voor onder het zadel. Draf en galop ging de merrie heel gemakkelijk af. Brechtje waardeerde haar IBOP score van 72 punten van afgelopen juli op naar 85,5 punten. ‘In juli had Brechtje enorm veel last van spanning,’ zegt Ingeborg, ’ik heb haar daarna uitgebracht in de Pavo Fryso Bokaal en ze mocht naar de finale. Daardoor was ze al meer gewend om naar vreemd terrein te gaan en die ervaring werkte in de IBOP mee. Ze was heel ontspannen.’ De proef van Klooster met Willem van het Donckse Hof Ster AA (Pier 448 x Norbert 444) gaf een mooi totaalbeeld: ‘Mooie houding, fijne balans en veer in draf.’ Willem evenaarde met 81,5 punten zijn IBOP prestatie van vorig jaar.

Brechtje van ’t Klaphek (Hessel 480 x Leffert 306) met Ingeborg Klooster (Foto: Johanna Faber)

Definitief Kroon

80 punten voor de proef van Veroniek W.E. Ster A (Reinder 452 x Jasper 366) en amazone Annette Verbeek. ‘Een ijverige test,’ zag Van Hall ,’merrie mocht iets meer gesloten zijn maar stapte correct en galoppeerde gemakkelijk.’  Veroniek krijgt nu ‘Kroon’ achter haar naam.

Ook Antje Kroon

Age Okkema  bracht ook Stermerrie Antje (Beart 411 x Nanno 372) succesvol uit voor de wagen: Antje werd definitief Kroon. De Beart 411-dochter toonde een energieke verrichting die iets constanter in de aanleuning mocht. De proef werd gewaardeerd met 79 punten. Bernau fan ‘e Herdershoeve Ster (Jehannes 484 x Stendert 447) had wat moeite met de galop rechtsom maar toonde soepelheid in stap en draf. Martha van der Meulen en Bernau noteerden 79,5 punten.

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

Vorig artikelThea (Bartele 472) draaft in het Duitse Schlüchtern naar Model en dagkampioenschap
Volgend artikelDriejarige hengst Hotte (Elias 494) fokdagkampioen in Italiaanse Torino