Dochters van Eise 489 vallen op bij keuring Fokvereniging “et Hossefolk”

Dieuwke fan Rumede Ster (Eise 489 x Teunis 332) Foto: Johanna Faber

Op de keuring van fokvereniging “et Hossefolk” op Terschelling werd de driejarige Dieuwke fan Rumede (Eise 489 x Teunis 332) van Jan Wietse de Boer uit It Heidenskip Ster verklaard met een tweede premie. De rassige merrie heeft een mooi front en lange hals. In het middenstuk zouden de juryleden Ester Reen en Frans Smits haar ietsje sterker willen zien. Dieuwke viel vooral op door haar uitstekende stap. ‘Ze maakte hele mooie lange passen.’ In draf mocht ze haar achterhand nog ietsje meer onder de massa zetten.

Olbrich opvallend in draf

Merrieveulen Olbrich van de Irene Hoeve, ook een dochter van Eise 489 en een volle zus van de onlangs Kroon geworden Elbrich van de Irene Hoeve viel ook op in haar beweging. Nu echter meer in draf, waar ze zich vooral heel ruim en krachtig liet zien. In stap mocht ze ietsje meer doortreden. In bouw deed ze iets klassiek aan. Olbrich is van de familie Lamain uit Midsland.

Lichtvoetige Melle

Ook bij de hengstveulens viel een eerste premie. Deze was voor de lichtvoetig dravende Melle fan Méslans (Tjebbe 500 x Alwin 469) van Janine Venema en Peter Terpstra uit Midsland. Een veulen met fijn beenwerk, een mooie schouder en goede halsrichting. In zijn hoofd mocht hij ietsje edeler en in bouw is hij ietsje neerwaarts.

Vier merrieveulens, twee hengstveulens met een tweede premie

Bij de hengstveulens vielen naast de eerste premie van Melle nog tweemaal een tweede premie en kon eentje niet worden geprimeerd. Bij de merrieveulens kreeg Olbrich een eerste premie en ontvingen vier andere merrieveulens een tweede premie en twee een derde premie. De drie driejarigen had in Dieuwke een Ster met tweede premie en verder kreeg Doutsen Elin Fô de Sônpôle (Omer 493 x Sape 381) van Lammert de Boer een derde premie, terwijl Elisa H. van de Noeste Hoeve (Eise 489 x Erik 351) vanwege haar niet zuivere stap niet opgenomen kon worden. De achtjarige Neenke v.d. Aasterkooi (Maursus 441 x Jasper 366), een halfzus van de alom bekende Wealtsje A. viel in beweging sterk op. Ze kreeg echter een bemerking op haar beenwerk en kreeg daardoor geen uitnodiging voor een tweede bezichtiging.

Vorig artikelAnnulering veulenkeuring 12 augustus Ambt Delden
Volgend artikelKatrin Schwan: ‘Ik wil sport altijd met rastype combineren’