Donderdagavond KFPS-avond!

Wegens groot succes is besloten om de KFPS College Tour te verlengen tot en met 15 april. Iedere donderdagavond om acht uur kunt u online genieten van verschillende colleges. Het KFPS geeft hiermee invulling aan de grote vraag naar kennis en informatie over allerlei onderwerpen rondom de fokkerij van het Friese paard.
Begin februari is gestart met de online KFPS College Tour en zijn er al diverse onderwerpen aan de orde geweest. Deze video’s zijn door duizenden mensen bekeken en geven liefhebbers over de hele wereld informatie over de fokkerij.

Klik hier voor een overzicht van de tot nu toe gegeven colleges.

Wat staat er de komende weken op het programma?

Donderdag 4 maart: Wat gaat de nieuwe I&R regels betekenen voor de leden van het KFPS?
Presentatie: Marijke Akkerman

Donderdag 11 maart:  Veel voorkomende veulenziektes, waar moet je op letten bij het pasgeboren veulen en wat zijn de meest voorkomende veulensziektes.
Presentatie: Dierenarts Berit Boshuizen

Donderdag 18 maart:  Hoe werkt het met Embryo Transplantatie? ET wordt steeds vaker toegepast, wat moet je als fokker weten om dit te realiseren.
Presentatie: Karin Hendriks Europees Specialist Voortplanting Paard

Donderdag 25 maart: Voorbereiding voor het keuringsseizoen, hoe maak ik mijn paard keuringsklaar.  Wat kan ik doen om mijn paard zo optimaal voor te bereiden voor het komende keuringsseizoen.

Donderdag 1 april: Alles over de aanlegtesten, IBOP en ABFP. Hoe kan ik mijn paard het beste voorbereiden voor de aanlegtest en wat wordt er beoordeeld.
Presentatie Wytske Schuth

Donderdag 8 april: Hoe werkt het met predicaten en welke wordt wanneer toegekend? Uitleg over de verschillende cijfers en predicaten en hoe staat dit op het stamboekpapier
Presentatie Sabien Zwaga

Donderdag 15 april: Fokkerscafe – Onder leiding van Alice Booij wordt er gediscussieerd over fokkerijonderwerpen met verschillende fokkers.

Klik hier voor de volledige reeks KFPS college tour 

 

 

Vorig artikelElias 494 in Qatar: super score van 71,055% in de kür
Volgend artikelHarry Witteveen overleden