Dressuurcompetitie Lunteren: fraaie scores, stamboekhengsten vallen op

Faust 528 met Marijke Boelen (NH foto)

De Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur leverde in het weekend van 5 en 6 november in Lunteren fraaie scores op. In de Z1-dressuur verschenen maar liefst elf combinaties aan de start waarbij de scores 198,5 punten en hoger waren.

KFPS stamboekhengsten vallen op

De KFPS stamboekhengsten wisten op te vallen op hun thuisbasis. Boet 516, Willem 508 en Arent 515 met amazones Sabine van de Loenhorst en Marijke Boelen kwamen in de Z1 op de eerste drie plaatsen terecht met scores boven de 220 punten. De tweede proef schreef Demi van Nuys op haar naam met Hanne G. (Tietse 428). Demi haalde ook de meeste punten in de ZZ-Licht met Rob van de Demro Stables (Tsjalle 454). De amazone had een goede dag. In de L2 haalde ze een tweede plek met Eebert DVN (Nane 492). De winst in deze klasse was voor Shannon van Maanen met Graaf (Meinte 490) en de andere proef was voor Angelique Hendrickx-Denen met Femke Elvira (Eise 489). In de Z2 kwam één combinatie aan de start. Linda de Boer en Ekogrön’s Ynskje v/d Ald Feart (Pier 448).

Dubbelslag voor Faust 523

Ook in de M1 viel een stamboekhengst op. Faust 523 (Maurits 437) haalde een dubbelslag binnen met Marijke Boelen in het zadel. Marissa Schrauwen en Fennaa van Raepshille (Epke 474) en Hilde Vonk met Maaike (Ielke 382) werden tweede. De M2 werd gewonnen door Laura Roling met Floris van de Terpen (Hessel 480), de twee de proef was voor Minke Morren met Jitske (Leffert 306).

De L- en B-dressuur

In de L1 haalde Carla Gaal met Gitte M. (Bartele 472) een eerste plek. In de tweede proef kwam Denise Speelpenning op kop met Harley fan de Poortershoek (Tsjalle 454).De B-dressuur werd gewonnen doorvMaureen Okken met Hangzhou fan Henswoude (Mees 497), de tweede proef was voor Maartje Huiting met Hobke.

Klik hier voor de website van de sportcompetitie en de tussenstand.

Vorig artikelBlog New Zealand: eindelijk weer een Friese paarden weekend
Volgend artikelOmer 493 naar de Verenigde Staten