Dressuurcompetitie Udenhout: dag van de dubbelslagen

Debby van Dongen met Altina fan ter Lune (Rindert 406) Foto: Ingrid Truijens

In Udenhout werd op zondag 14 januari een selectiewedstrijd gehouden voor de Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur. Veel amazones wisten dubbele winst te halen door in beide proeven de topscore neer te zetten.

Margriet in de B, Debby in de L1

In de klasse B was de koppositie twee maal voor Margriet Louwen met Chavi (Pier 448). De tweede plek was voor Nikky Schalks met Jasper (Jorn 430) en Livia van Dooren zette met Klazien de tweede proef op haar naam.
Met een score van ruim 70% zette Debby van Dongen met Altina fan ter Lune (Rindert 406) in de de L1 de eerste proef ruimschoots op haar naam. Fleur Bos werd in deze klasse met de meeste deelnemers tweede met Keetje Boszorg (Hette 481). De tweede proef was ook voor Debby en Altina. Hier werd Lindsey Vandamme met Ela van de Demro Stables (Tsjalle 454) tweede.

L2 voor Femke, M1 voor Denise en Susanne in de M2

In de L2 verschenen vier combinaties aan de start. Femke van Rooij werd met Cornelis Oprecht (Alwin 469) tweemaal eerste. Debby de Graaf kwam beide keren op de tweede plaats met FHS Kjeld, ook een nakomeling van Alwin 469.
In de M1 was het Denise Speelpenning met Harley fan de Poortershoek (Tsjalle 454) die de meeste punten kreeg. Mascha van Poppel met Ferre H (Nane 492) en Gigi van der Leest met Hylke B.V. (Elias 494) werden tweede.
Susanne van Kasteren haalde een dubbelslag in de M2 met Guus (Hette 481). Tweede werd Ingrid van Es met Tamar H (Wytse 462) en Nina Meuwissen deed dat met Beau (Alwin 469) in de tweede proef.

Punten verdelen in de Z

In de Z1 kwamen er twee verschillende amazones op de koppositie. Debby de Graaf met Drys ut de Westereen (Omer 493) en Chaline Hensen met Evy Galloper (Markus 491) verdeelden de eerste plekken. Voor de tweede plaats kwamen Laura Roling met Brechtje van de Demro Stables (Jorn 430) en Debby en Drys in aanmerking.
Laura liet zich ook in de gecombineerde klasse Z2-ZZLicht zien. Met Floris van de Terpen (Hessel 480) werd ze eerste, met Agnes van Rijswijk op de tweede plek met Winrij’s Glen Grant (Wlster 463). In de tweede proef kwamen Agnes en Glen Grant op kop.

Nog twee wedstrijden voor de finale

Met nog twee selectiewedstrijden te gaan – 27 januari in Koudum en 28 januari in Heeze – komt de finale in het weekend van 16 tot en met 18 februari in Sonnega in zicht.)

Vorig artikelBedankt voor een fantastische Hengstenkeuring en Jubileum Show!
Volgend artikelHK 2024: kampioenschap en rubrieken van zaterdag 13 januari – video Nederlands