Drie driejarigen Ster bij Stal Henswoude

Iekje van de Wolwarren (Nane 492 x Leffert 306) Foto: Johanna Faber

De locatiekeuring bij Stal Henswoude op zaterdag 1 mei leverde voor drie driejarige merries een Ster met een tweede premie op. Het trio, waarvan twee dochters van Nane 492, dat juryleden Corry Terpstra, Esther Reen en Jan Hellinx beloonde met een Ster is afkomstig uit bijzondere moederlijnen.

Frederike Kroonjuweel

De driejarige en 1.68 meter grote Iekje van de Wolwarren (Nane 492) verdiende haar Ster tweede premie met name op haar beweging. Ze heeft droog beenwerk, een mooie lange, verticale hals met een iets onedel hoofd. Haar stap heeft een goede takt en mooi lichaamsgebruik. Met haar opwaartse draf, sterk gebruik van het achterbeen en vlot schakelend, waardeerde de merrie van fokker Fré en Tineke Vaatstra uit Oudega zich op. Iekje komt uit een heel goed nest, met moeder Frederike J. v.d. Wolwarren Model Preferent Prestatie AAA (Leffert 306), die door de Ster van Iekje naast haar hoge predicaten ook Kroonjuweel is geworden.

Ster voor nichtje van Foeke 520

Het was bij Henswoude een goede dag voor Nane 492. De in Denemarken gefokte Imaniwich af Fynbo (mv. Stendert 447) was de tweede dochter van Nane 492 die Ster met een tweede premie werd. De jeugdige Imaniwich is fraai gelijnd met droog beenwerk, met een iets toontredend voorbeen. Ze laat ruimte in haar stap zien en in draf waardeert ze zich op met een goede oprichting, veel ruimte in de pas en veel buiging in het achterbeen. De merrie van Helle Fynbo is een dochter van Odewich v.d. Olde Mette Moate Kroon Sport AA (Stendert 447 x Onne 376), een halfzuster is van KFPS Stamboekhengst Foeke 520 (Jehannes 484) en daarmee een dochter van Hadewich Ster Preferent Prestatie (Onne 376).

Uit Modelmerrie Caja Moeskaer

Een Ster met een tweede premie was er ook voor Habiba TriKar (Elias 494 x Loadewyk 431), gefokt door Petra Zeelen en Doeke Hoekstra en in eigendom van de familie Bouma in Oldeboarn. Habiba, 1.68 meter hoog, liet in bouw goede verhoudingen zien, mocht wat jeugdiger, en heeft een edel hoofd en hard beenwerk. In de stap heeft ze voldoende takt, maar mocht de passen wat ruimer maken. In haar soepele, lichtvoetige draf laat ze voldoende techniek en achterbeengebruik zien. Habiba is een dochter van Modelmerrie Caja Moeskaer Model AA (Loadewyk 431 x Leffert 306), in 2012 kampioen bij de vier- tot en met zesjarige merries en reserve algeheel kampioen op de Centrale Keuring.

Klik hier voor de complete uitslag.

Vorig artikelLivestream locatiekeuring Stal Henswoude – 1 mei
Volgend artikelBlog Anna: uitdagingen in de fokkerij….