Drie Friese paarden in ‘De weg naar GP bov’n Grunn’

Tornado oet Oale Kloosterveen (Alwin 469 x Olrik 383) Foto: Johanna Faber

Mei Grand Prix Nei Grand Prix heeft er een evenknie bijgekregen in Groningen en Drenthe : De weg naar GP bov’n Grunn. Bij de zes geselecteerde paarden voor dit project zijn drie Friese paarden: KFPS stamboekhengst Siert 499 met Lisanne Veenje, Tornado oet Oale Kloosterveen Ster (Alwin 469 x Olrik 383) met Marell Hilberts en Tynke fan Ramonahiem (Jasper 366 x Fridse 423) met Willemien Vries.

Instructeur Seth Boschman

Het doel van het Groningse project is het dressuurniveau op een hoger plan te brengen.
Vanaf half maart starten de lessen op het hippisch centrum Exloo onder leiding van Seth Boschman van RS2 dressage uit Groesbeek. ‘Met Seth hebben we een instructeur die naast dressuur ook weet van fokkerij’, vertelt Grieteke Oldenburger die met Hester Bischot en Karin Knol het project begeleidt. ‘Seth woont drie uur rijden van hier. Hij is voor deze regio een onbekende en dat betekent dat hij met een open blik kan kijken.’ Daarnaast starten de online lessen met mental coach Jeroen Kos en ruiterfitness met Marina Gotink.

Sponsoren vinden lastig

Grieteke heeft in de opstart veel aan de ‘collega’s’ in Friesland gehad. ‘We zijn toch een soortgelijk project.’ Voor de Groningers/Drenten was het wel wat lastiger om in deze periode ook voldoende sponsoren te vinden. ‘Daar zijn we nog wel mee aan het werk, maar dat is in deze coronatijd lastig. Maar het enthousiasme bij de ruiters en amazones is groot dus we wilden niet uitstellen’, aldus Grieteke. ‘Op naar de Grand Prix.’

Vorig artikelLivestream eindbeoordeling ABFP deel I – 2 maart
Volgend artikelRhinopneumonie: geen extra maatregelen, wel oproep om gezond verstand te gebruiken