Drie hengsten in herkansing aangewezen voor voorrijdagen *met video*

Dirk van Doorndraai Ster (Nane 492 x Rindert 406) Foto: Johanna Faber

Vrijdag 25 juni vond de herkansing plaats van de hengsten die vorig jaar aan de eerste bezichtiging van de Hengstenkeuring hebben deelgenomen maar niet zijn aangewezen voor het Centraal onderzoek. Ook hengsten die vorig jaar hebben deelgenomen aan het Centraal Onderzoek, maar niet werden ingeschreven, kregen de mogelijkheid voor een herkansing. Drie hengsten werden aangewezen voor de voorrijdagen waarvan de eerste op 16 juli aanstaande zal plaatsvinden.

Vervolgtraject

De hengsten werden onder het zadel of aangespannen gepresenteerd voor de jury bestaande uit Piet Bergsma, Corrie Terpstra en Reijer van Woudenbergh. Na de presentatie volgde een klinische keuring en een exterieurbeoordeling. Van de dertien voorgestelde hengsten mogen catalogusnummers 2, 6 en 13 zich opmaken voor het vervolgtraject, mits uiteraard wordt voldaan aan de voorwaarden voor toelating.

Dries van de Raak (Hette 481 x Sjerp 446) Foto: Johanna Faber

Als eerste kreeg Dries van de Raak (Hette 481 x Sjerp 446) het groene licht. Dries werd gefokt door H. Coemans uit Kaulille uit stam 15 en is in bezit van Stoeterij Friese Visser. Dries werd onder het zadel voorgesteld door Merle Veurink. Dries werd vorig jaar niet doorverwezen naar de tweede bezichtiging waardoor hij niet Ster is. Op de herkansing worden geen predicaten vergeven.

Dirk van Doorndraai Ster AA (Nane 492 x Rindert 406) Foto: Johanna Faber

Dirk van Doorndraai Ster AA (Nane 492 x Rindert 406) werd onder het zadel gepresenteerd door Sybren Minkema die het eigendom van de hengst deelt met Jolanda Schreuder. Marlise Botes fokte Dirk uit stam 110. Dirk legde al ABFP testen af van 80,5 (ohz) en 73,5 (aangespannen).

Hidzer W. Ster (Markus 491 x Tsjerk 328) Foto: Johanna Faber

Hidzer W. Ster (Markus 491 x Tsjerk 328) werd uit stam 2 gefokt door door mw. Y. Wiegersma uit Damwâld die nog steeds te boek staat als eigenaar. Hidzer werd aangespannen gepresenteerd door Age Okkema.

Klik hier voor een filmpje van de herkansing.

 

Vorig artikelBlog Ester: drachtig scannen op dag 14……?
Volgend artikelKans op Olympische Spelen voor Marcus van ’t Rietveld (Beart 411)