Drie menkampioenen gehuldigd

Jacques Poppen met Horses2Fly Aniek

Tijdens de Hippiade mennen op het KNHS-centrum in Ermelo resulteerde de inzet van de Friese paarden in drie gouden medailles.
In de klasse Z mendressuur was het kampioenschap voor Janneke den Hartog met Anke van de Lage Landen (Felle 422). Zij was ook de gelukkige winnares van een privéles van bondscoach Ad Aarts, die verloot werd onder alle menkampioenen. Koerina Dijkstra werd met Lutske Bernou fan ‘e Ies (Maurus 441) reservekampioen in de klasse Z. Het brons was voor Chantal Hekkert met Femke (Jasper 366). Hette Jellema kreeg in de klasse ZZ het brons omgehangen voor zijn verrichtingen met Drys (Fabe 348).
Jacques Poppen, de wereldkampioen paramennen was min of meer één van de favorieten voor de Hippiade-titel in de klasse M. Poppen deed wat er van hem verwacht werd: winnen. De menner mocht dan ook de ereronde in de M aanvoeren met zijn Horses2fly Anniek uit de Poppenkast (Haitse 425, stbnaam Anniek van de Oosterzanden). In de klasse B was het zilver voor Koerina Dijkstra met haar andere troef: Silke Bernou fan ‘e Ies (Norbert 444).
In de vaardigheid was de titel bij de tweespannen voor Wim van Elteren met Joke (Mintse 384, stbnaam Joke P.) en Elke (Rindert 406, stbnaam Elke van de Friesche Gagel). Deze aanspanning komt uit in de klasse L. Zilver in de klasse L voor enkelspannen was er voor Ronald Prak met Tiemen (Wibe 402, stbnaam Tiemen v.d. V.)

Vorig artikelMok: feiten en fabels
Volgend artikelNa- en herkeuring: 3 hengsten aangewezen