Drie Sterren en één Voorlopig Ster bij locatiekeuring Stal Mellema

Paula Sita vom Fehnhof Ster (Markus 491 x Jesse 435) Foto: Johanna Faber

De locatiekeuring bij Stal Mellema op zaterdag 11 mei leverde voor twee merries en een ruin het Sterpredicaat op met een tweede premie. Eén vierjarige veulenboekmerrie werd Voorlopig Ster.

Vier driejarigen: twee derde, twee Ster met tweede premie

Vergezeld van een fijn zonnetje vond de eerste locatiekeuring van 2024 plaats bij Stal Mellema in Beetsterzwaag. Juryleden Manuel Gasseling, Popke van de Meulen en Frans Smits kregen vier driejarige merries in de baan waarvan twee opgenomen werden met een derde premie en twee het Sterpredicaat met een tweede premie verdienden. De kersverse Stermerries waren: Saartje van de Anne Hoeve Ster (Teun 505 x Norbert 444) en Paula Sita vom Fehnhof Ster (Markus 491 x Jesse 435), die de koppositie in de rubriek kreeg.

Stermerrie voor vader en Stermerrie voor zoon Böhn

Met de twee Stermerries was het feest voor de familie Böhn, één merrie is van vader en één van zoon Böhn. Saartje maakte indruk met haar front en horizontale bouw, in stap was ze actief, tactmatig en ruim, in draf had ze wat een hoog ritme, maar ook voldoende buiging in het achterbeen, zo lichtte Manuel Gasseling toe. Saartje is gefokt door Sjaak de Wit uit Heemskerk en in eigendom van de in Duitsland woonachtige Christian Böhn.
De hoogbenige Paula Sita showde een goed statuur, lange hals, met correcte bovenlijn, correct kruis en hard en droog beenwerk. De merrie had wat moeite met de ontspanning, zo lichtte Manuel Gasseling toe. ‘Maar als ze ontspannen is stapt ze ruim en taktmatig, met in draf veel souplesse zweefmoment en kan ze heel makkelijk schakelen.’ Paula Sita is gefokt en in eigendom van Herbert Böhn. Bij de vierjarige veulenboekmerries werd de rastypische en goed gebouwde Marg L.M. (Tsjalle 454 x Ulbert 390) opgenomen en Voorlopig Ster.

Moneymaker van Zomerstaete Ster (Fonger 478 x Onne 376) Foto: Johanna Faber

Ruin Moneymaker Ster

Bij de ruinen werd Moneymaker van Zomerstaete Ster (Fonger 478 x Onne 376) Ster met een tweede premie. De langgelijnde Moneymaker, gefokt door Zomerstaete in Mijnsheerenland en in eigendom van Evelyn Boerrigter, heeft een voldoende romprichting en sprekend hoofd, mocht wat meer bespierd in de bovenlijn en heeft een positieve ligging en lengte van het kruis. Zijn beenwerk is van goede kwaliteit met royale hoeven. De stap is ruim met goede takt, in draf maakt hij houding en is hij voldoende ruim, met een voldoende krachtig achterbeen wat iets meer zou mogen ondertreden.

Twee tweede premie veulens

De twee hengstveulens die op de keuring verschenen kregen beide een tweede premie. Het rode lint was voor Abel (Hilbrand 525 x Meinte 490) en Alfie de Bel (Hielke 530 x Olof 315).

Vorig artikelCH Bennekom levert goede winnaars op
Volgend artikelSilke (Aan 416) en Reyer (Reinder 452) Ster op locatiekeuring Stal Bosma