Droompaarden Elias 494 en Michiel 442

Foto: Karin Sevink

Met Elias 494, KFPS Paard van het Jaar 2019, en Michiel 442 werd de presentatie van de Sport Elite hengsten met de crème de la crème onder de Friese paarden afgesloten.

Michiel 442: ijverige alleskunner

Peter Spahn en Elias 494 showden de mooiste piaffe van de dag. ‘Daar kan je alleen van dromen’, aldus Christa Larmoyeur. Michiel 442 liet zien wat we van hem gewend zijn: de ijverige alleskunner. Met Bennie van Es verzorgde Michiel 442 een indrukwekkend dressuuroptreden, en wie kan zich niet de beelden van Michiel 442 herinneren tijdens de Friesians on Ice in 2019?

Happy athletes

‘Twee happy atlethes zoals je ze graag in de sport ziet’, aldus Christa die hoorbaar onder de indruk was van de presentatie van de beide zwarte parels. De uitgestrekte gangen van Michiel 442 die veel expressie heeft, de controle van Peter en Elias 494, die een ongelooflijke palmares hebben opgebouwd en het Friese paard is met de hoogste klassering in de FEI wereldranglijst dressuur. De ambassadeur die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de erkenning van het Friese paard in de WBFSH.
Twee fenomenen uit het KFPS hengstenbestand. ‘Vele highlighs op deze dagen, dit is er absoluut één van, aldus Bert de Ruijer. ‘Zo blijft het Friese paard de wereld veroveren.’

Vorig artikelPlek in kampioenskeuring voor Teun 505 en Yme 507 (met video)
Volgend artikelPaard van het Jaar 2020: Wirdmer fan‘e Boppelannen