Druk subtop weekend : Bennie en Joey eerste, Renske Carmen Sport Elite

Renske Carmen fan de Visscherwei Model Sport-Elite en Hennie Roffel. Foto: Karin Sevink

Renske Carmen fan de Visscherwei Model Sport (Tsjalke 397) heeft met haar amazone Hennie Roffel afgelopen zondag haar Sport Elite predicaat behaald tijdens de subtop wedstrijd in Sonnega.

Veel Friezen aan de start in Sonnega

Op vele plekken in het land werden afgelopen weekend subtop wedstrijden georganiseerd, waaronder Sonnega en Exloo, waar vele “Friese” combinaties aan de start verschenen. In Sonnega reden Joey van de Grijp en Talentino JC (Tsjalke 397) naar het hoogste podium met een percentage van 67,059%. Op de derde plaats stond Margriet Koopmans-Wiersma met Ide K.W. (Maurits 437) die 66,397% behaalden. Op de vierde plek eindigde Hennie Roffel met Renske Carmen, die met 65,588 % haar laatste puntje haalde voor het Sport Elite predicaat. ‘Renske was super fijn te rijden gisteren, scherp en met veel tritt’ vertelt Hennie. ‘Het is nu zaak om nog sterker te worden voor het hogere werk, maar met deze punten het Sport Elite predicaat halen; daar ben ik enorm tevreden over!’.

Monsterscore voor Bennie en Tizian

Ook in Exloo werd er gestreden op de hoogste niveaus van de dressuur tijdens een selectiewedstrijd voor de Roelofsen Horsestrucks Dressuurcompetitie. In de Prix St. George behaalden Bennie van Es en Tizian fan Ass (Epke 474) de eerste plaats met een score van maar liefst 72,941%. Britt Muis verscheen hier ook aan de start met Tomas fan ’t Wegje (Maurits 437) die samen 63,088% reden. Peter Spahn had in deze klasse zijn nieuwste aanwinst Gigantisch van de Demrostables (Anders 451) mee, zij namen 62,843% mee naar huis.

Op het allerhoogste niveau, de Grand Prix, kwamen Britt en Peter elkaar weer tegen; nu met It’s Britt’s Hebbe (Olgert 445) en Jeroen Poll (Anders 451). Peter en Jeroen haalden hier 67,174% en Britt en Hebbe 64,601%.

Vorig artikelDikke punten tijdens KFPS Horses2Fly Indoorcompetitie selectiewedstrijd
Volgend artikelBlog Anna: Prachtig herfstweer, geen keuringen en Remembrance Day