Druk weekend voor nationale tuigpaardrijders

Melle van de Lits (Wimer) met Albert Minkema (Foto: Johanna Faber)

Het Hemelvaartweekend betekende voor de tuigpaardrijders tweemaal op pad. Op donderdag kon men rijden in Bennekom. Hier was de deelname zeer overzichtelijk en bleek met name Sybren Minkema zeer succesvol in de KFPS-Nieuwelingencompetitie en de limietklasse. Hij won beide rubrieken met Wimer 461-nazaten waarbij Sven B. dat deed in de rubriek voor onervaren paarden en Nane 492 werd ingezet in de limietklasse. Beide paarden lieten zich met heel veel souplesse en balans zien en werden door de juryleden geroemd om het sterke voor- en achterbeengebruik.

Joppe wint ereklasse

In de ereklasse bleek Joppe (v. Maurus 441) met Henk Hammers de betere en dankte dat met name door front en achterbeengebruik. De damesklasse begon erg vervelend met het uitbreken van Filou S.B. met Jolanda Schreuder. Gelukkig is dit ongemak bij slechts kleine verwondingen aan een arm gebleven, maar jammer genoeg wel veel schade aan de sjees. De rubriek werd uiteindelijk wel hervat en gewonnen door Wylster 463 (v. Rindert 406) met Nynke Bouma-Vaatstra aan de leidsels. De tweespanrubriek kon door uitval niet meer plaatsvinden.

Sterke rubriek limietklasse in Roden

Op zondag 2 juni bleek in Roden Albert Minkema met Melle van de Lits (v. Wimer 461) sterk te gaan in de limietklasse en wist dit te winnen, maar kreeg wel stevige concurrentie van Siert 499 (v. Dries 421) met Age Okkema. Ook Het Swarte Paert Sierd P.J. (v. Dries 421) liet zich in handen van Udo de Haan goed zien en werd derde. In handen van Berber van der Veer wist dit paard de damesklasse te winnen. Susan Bouwman schreef met Egberdina’s Lodewijk (v. Maurus 441) de ereklasse op haar naam.

Melle en Zafirah van de Lits winnen tweespan

Albert Minkema zette met zijn tweespan, gevormd door Melle van de Lits en Zafirah van de Lits (v. Hessel 480) de toon bij de tweespanrijders. Zijn duo was fris en fruitig en mooi gelijk in hoofdhouding. Met name de pit zorgde voor de winst want ook beslist zeer aansprekend in eenheid waren Ysbrand P.J. (v. Gerben 479) en Tjibbe P.J. (v. Bartele 472) met Udo de Haan. Zij werden nu tweede. Udo de Haan wist echter wel met Het Swarte Paert Sierd P.J. en Rinse P.J. (v. Thorben 466) de tandemrubriek te winnen.

Vorig artikelElias 494 achtste in Grand Prix kür CDI4* in Hamburg (met video)
Volgend artikelEerste Sportpredicaat via paradressuur voor Russische Martinus HO (met video)