Dubbelslag voor Bennie van Es: Yalke van ‘n Elsmos en Tizian fan Ass Fries indoorkampioenen

Het tweede deel van de Friese Indoorkampioenschappen op vrijdagmiddag 14 februari in Harich leverde voor Bennie van Es twee keer een kampioenschap op. Met Yalke van ‘n Elsmos (Alke 468) haalde hij het goud binnen in de L2-dressuur. De combinatie scoorde 76,333% en sloeg daarmee een flink gat met de nummer twee. In de M2-dressuur wist Bennie te winnen met Tizian van Ass (Epke 474). De zilveren medaille in de M2 was voor Harmina Holwerda met Vigo van der Wietze (Jasper 366).

Twee keer zilver voor Harmina Holwerda

De Friese paarden scoorden sterk in de L2-dressuur, waar in totaal maar liefst 19 combinaties zich voor hadden geselecteerd. In de top 10 kwamen zes Friese paarden voor. Na Bennie van Es kwam op de tweede plaats -wederom- Harmina Holwerda met Ytse fan Wylgster Pragt (Wybren 464), de winnaar van de Pavo Fryso Bokaal. Sofi Väisänen werd met Xenia S.B.(Beart 411) vijfde en kreeg daarmee ook een uitnodiging voor het NK in Ermelo. Zesde werd Thea Dijkstra met Willem van Autofarm (Michiel 442), gevolgd door Hennie Roffel met Wessel van de Pôle (Brandus 345).

Brons voor Ulbrân 502

Ook in de M1-dressuur deden de Friese paarden goed mee. De derde plek was voor Laura Zwart met Ulbrân 502 (Reinder 452), op plaats vijf legde Jelmer Ketelaar met GPD Urbanis K. (Andries 415) beslag, gevolgd door Harmina Holwerda met Thorren van de Demro Stables (Thorben 466). Nog een KFPS stamboekhengst verscheen in de toplijst: Kenna Bakker met Teun 505 (Bartele 472).

Vorig artikelLimited Edition verdient titel Sport-Elite
Volgend artikelYpe en Zafirah van de Lits met de oortjes erop naar tweespan overwinning