Dubbelslag voor Udo de Haan tijdens CH Rijs

Udo de Haan wint de Horses2Fly KFPS outdoor mencompetitie 2019 met Vita SA. Herma Donker overhandigt hem de bronzen menner.

Tijdens de finale van de Horses2Fly KFPS outdoor mencompetitie op zaterdag 3 augustus tijdens het CH Rijs, wist Udo de Haan maar liefst twee kampioenschappen te behalen.

Met Vita SA en Het Swarte Paert Romke SvH

In de klasse M werd het kampioenschap binnen gehaald met Het Swarte Paert Romke SvH (Alke 468) voor de wagen. Bij aanvang van de finale stond hij met Romke nog op de tweede plek, maar door het winnen van beide proeven werd het kampioenschap een feit. Met de merrie Vita SA (Norbert 444) was Udo de Haan koploper in de klasse Z. Ook in deze klasse werden beide proeven gewonnen en dus ook het kampioenschap.

Twee winnende proeven voor Oukje

In de klasse B was het Renate Roling die van zich liet spreken. Als 2e kwam ze de finale binnen maar met twee winnende proeven met Oukje fan it Hiem DL (Tsjalle 454) wist ze Baukje van der Weide met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406) achter zich te laten. Brechtje Gras-van der Weij wist door het winnen van één van beide finale proeven met Olger fan Fjildsicht (Thorben 466) voor de wagen ook genoeg punten te behalen om het kampioenslint te bemachtigen.

Bronzen beeld voor Udo en Vita SA

In de klasse ZZ wist Hette Jellema zijn koppositie te behouden met Drys (Fabe 348) en ook hij mocht zich melden in de hoofdring voor de huldiging van de kampioenen. Het bronzen beeld, wat uitgereikt wordt aan de menner met de hoogste punten over de hele competitie en beschikbaar gesteld is door Camping Tersoal van Fam. Reiding werd door voorzitster Herma Donker uitgereikt aan Udo de Haan met Vita SA

 

 

Vorig artikelFokdagkampioen Amarens van Lapinenburg zorgt voor dubbele feestvreugde
Volgend artikelPeter Spahn en Elias 494 presteren in Ermelo