Duitse Roswhita fan Ass Kroon en fokdagkampioen

Fokdagkampioen Klein Meckelsen: de zesjarige Roswhita fan Ass Kroon (Andries 415), rechts reservekampioen de driejarige Atlanta von Westerau (Wolfert 467) Breeding Day Champion Klein Meckelsen: the 6-year-old Roswhita fan Ass Crown (Andries 415), with 3-year-old Reserve Champion Atlanta von Westerau (Wolfert 467) on the right

In Duitsland werd op 21 juli gekeurd in Magdeburg en Klein Meckelsen. De organisatie van Klein Meckelsen maakt er een leuke familiekeuring van met meerdere activiteiten zoals springkussens voor de kinderen. De dag wordt dan ook goed bezocht door publiek.

IBOP score van 82 punten

Deze overweldigende entourage is een uitdaging voor sommige paarden. ‘Vooral de amazones van de IBOP proeven hadden hun handen vol aan hun paarden,’ aldus jury Jolanda Slootjes. Die amazones waren de ervaren Ingeborg Klooster en Lisanne Veenje. Klooster liet zich niet van de wijs brengen en stuurde de zesjarige Roswhita fan Ass Ster (Andries 415) van mw. A. Diers-Schaefer naar een topscore van 82 punten. ‘Prachtig paard,’ zag Jolanda Slootjes. ‘Met veel rasuitstraling en een sterke bovenlijn. Ze stapte heel goed, met lichaamsgebruik, en draafde heel sterk door de baan.’ Roswitha kreeg op de keuring aan de hand een uitnodiging voor de Centrale Keuring die meteen werd verzilverd. Roswitha werd, mede door haar uitstekende IBOP score, Kroon verklaard. Met deze klinkende prestatie kon het fokdagkampioenschap haar niet meer ontgaan.

Jasmin vom Schladitzer See: 9 voor draf

In Magdeburg liep een heel apart merrieveulen rond dat zelfs een negen op haar draf kreeg. De kleine Jasmin vom Schladitzer See (Bikkel 470) van Sebastian Schiller maakte indruk op Jolanda Slootjes: ‘Wat een bijzonder veulen. Mooi edel hoofdje, fijn beenwerk en heel makkelijk stappend en schakelend in draf. Een veulen waarvan je hoopt dat ze op de Centrale Keuring komt.’ Het fokdagkampioenschap ging naar de vijfjarige Trienke fan Lyts Grons Ster (Epke 474), gefokt door mw. J. Boonstra-Hijlkema en in eigendom van Alexa Unger. ‘Merrie met een fraaie lange verticale hals en goede beweging. Haar draf was wat in een hoog ritme, waardoor we haar niet Voorlopig Kroon hebben kunnen verklaard. We hebben de eigenaren geadviseerd eerst een IBOP te doen.’
‘Het was met acht nieuwe sterren, goede veulenrubrieken en uitstekend georganiseerde keuringen voor mij en mede-jurylid Wieneke Blom een topweekend,’ besluit Jolanda Slootjes.

Jasmin vom Schladetzer See (Bikkel 470) Foto: Joanna Sasse (Sasse Photographie)
Vorig artikelSubtop: Gijsbert JD naar Sport Elite
Volgend artikelMonique van der Meij: ‘wie van de drie? Ik wacht tot het laatste moment met beslissen’