‘Dutch Sjees’ maakt indruk in Australië

Op de Royal Melbourne show in het eerste weekend van oktober maakten Jodie McKeon en Asante Sane of Bracekhill (Norbert 444) indruk met hun sjees en werden algeheel kampioen bij de aanspanningen.

Half miljoen bezoekers

The Royal Melbourne show is één van de grootste agrarische shows in Australië. Ooit gestart in 1884 trekt het jaarlijks in 10 dagen tijd zo’n half miljoen bezoekers die bij dit outdoor spektakel genieten van allerlei agrarische activiteiten waarbij eigenlijk alle diersoorten zijn te bewonderen. De Royal is ook het toneel van vele wedstrijd, waaronder ook een wedstrijd met een grote diversiteit aan aanspanningen. Het hart van menig Fries paardenliefhebber begon sneller te kloppen toen de merrie van Evanne Chesson de baan in kwam voor ‘the Dutch Sjees’ die Evanne in 2005 uit Nederland importeerde. Het is de enige sjees die er in Australië te vinden is.

Algeheel kampioen

Opgezweept door de vele enthousiaste mensen op de tribune wist de zesjarige Asante algeheel kampioen te worden. Daarvoor had ze in drie categorieën al de winst binnengehaald: de open klasse, damesklasse en de klasse met de historische rijtuigen.

Vorig artikelTwaalf vierjarigen in finale K&PP
Volgend artikelZes vijfjarigen en vier zesjarigen naar finale K&PP