Edon (Julius 486) aanvoerder ‘fantastische’ K&PP finalegroep 4-jarigen

Edon van Groot Altena (Julius 486) met Corina van de Bunt (Foto: Ingrid Truijens)

Edon van Groot Altena (Julius 486) en Corina van den Bunt zijn de koplopers in het K&PP kampioenschap bij de vierjarigen. Op vrijdag 8 oktober scoorden de winnaars van de Friresian Talent Cup in Harich 82,4%. ‘We hebben écht hele goede paarden gezien’, reageren juryleden Corry Rave en Gotien Sipsma na afloop enthousiast. ‘De top ligt heel dicht bij elkaar.’ Zondag 10 oktober komen de eerste 10 paarden terug voor de finaleproef die voor 50% meetelt voor het kampioenschap.

Paarden met ‘wauw-factor’

‘Het was een lange dag, maar we hebben ons geen moment verveeld’, aldus de dames juryleden over de 33 paarden die ze voorbij zagen komen in zonnig Harich. Met een 8 voor stap, een 8,5 voor draf en een 9 voor galop haalden Edon en Corina de meeste punten in hun eigengemaakte aanlegproef. ‘Een zeer compleet paard met drie hele goede gangen. In het begin was Edon wat gespannen, maar dat wist Corina perfect te handelen.’ De tweede plaats was voor Demi van Nispen met Eebert DVN (Nane 492), die 80% liet noteren. ‘Ook een paard met de ‘wauw-factor’. In de stap mocht Eebert nog wel verbeteren, maar zijn draf vertoont veel veer en hij kan heel makkelijk schakelen’, aldus Corry en Gotien. Met nagenoeg allemaal 8-en kwam Iris Sijtsma met Fedde vân de pôle (Meinte 490) – de Pavo Fryso kampioen enkele weken geleden – op de derde plaats.

Dicht bij elkaar

Achter de drie eerste combinaties volgt een heel sterk veld met vierjarigen die weinig voor elkaar onderdoen. Britt Muis met It’s Britt’s Ernst K (Markus 491) liet een technisch fraaie proef met een ‘super galop’ zien. Debby de Graaf en Drys Galloper (Omer 493) zaten hun op de hielen met ‘een fenomenale draf en galop, de stap mocht nog wat beter.’ Op de zesde plaats komt de eerste merrie in beeld: Dukke fan Panhuys (Maurits 437), die een paar weken ervoor al in dezelfde fraaie baan de Pavo Fryso Bokaal bij de vierjarige merries won.
De finale – met andere juryleden – zal een herhaling zijn van de op vrijdag gereden proef en telt voor 50% mee in de einduitslag. Met het tiental finalisten is één ding zeker: het belooft zondagmorgen om 10 uur nog een mooie strijd te gaan worden!

Finalisten K&PP vierjarigen

Edon van Groot Altena (Julius 486) met Corina van den Bunt (82,4%)
Eebert DVN (Nane 492) met Demi van Nispen (80%)
Fedde vân de pôle (Meinte 490) met Iris Sijtsma (79,6%)
It’s Britt’s Ernst K (Markus 491) met Britt Muis (76,8%)
Drys Galloper met Debby de Graaf (Omer 493) (76,6%)
Dukke fan Panhuys (Maurits 437) met Sandra de Groot (75%)
Diesel Galloper (Omer 493) met Susan Wind (75%)
Finne T. fan ‘e Boppelannen (Jehannes 484) met Heleen de Haas (74,2%)
Stal Brandsma’s Diederik (Jehannes 484) met Monique van der Meij (71,4%)
Demy fan Westermeer (Hessel 480) met Sietske Brouwer (71%)

Vorig artikelK&PP kampioenschap: drie dolle dressuurdagen in Harich via Facebook te volgen
Volgend artikelPeter Spahn en Jeroen Poll maken zich op voor allereerste finale kür (met video)