Eelkje Rita (Nane 492) van stamboek naar Ster 1e premie

Eelkje Rita (Nane 492) kon haar stamboekstatus omzetten naar Ster 1e premie (foto: Johanna Faber)

De vierjarige stamboekmerrie Eelkje Rita AA (Nane 492) van E. de Jong had in de ABFP testen vorig jaar al laten zien uitstekend te kunnen bewegen; de merrie scoorde 78 en 81 punten. Op de locatiekeuring bij Albert Lueks toonde zij haar fenomenale draf, fraai opwaarts met een flitsend achterbeen en veel zweefmoment. ‘Zo zien we het graag,’ aldus jury Piet Bergsma. Eelkje Rita kon haar stamboekstatus omzetten naar een Ster 1e premie. Haar moeder Gerrie C. (Ulbert 390) draagt naast de predicaten Ster en Prestatie nu ook ‘Preferent’.

Eelkje Rita Ster (Nane 492) met fokker/eigenaar Familie De Jong (Foto: Johanna Faber)

Ster 2e premie

De driejarige Iskander fan Limbach (Jorn 430 x Beart 411) van Claudia en Perry Prexl heeft een sterke bovenlijn en draaft met veel souplesse. Haar stap kwam door spanning niet helemaal uit de verf, maar Iskander verzamelde voldoende punten voor een Ster met een tweede premie.

Sterhengsten

De Grand Prix-hengst Izaak fan de Klaster Sport-Elite (Tjalf 443), in de sport uitgebracht door Daniella Smit als Het Swarte Paert Izaak, stapte aan de hand iets kort maar maakte dat goed met een uitstekende draf. De elfjarige Izaak heeft hard en droog beenwerk dat samen met zijn aansprekende rastype en edele hoofd bijdroeg aan zijn Sterverklaring. Ook de moeder van Izaak, Boudina M. Ster (Anton 343), werd met de sterverklaring van haar zoon Preferent. De vierjarige Floris van ’t Hegtveld (Epke 474 x Andries 415) verdiende met zijn ruime stap en sterke bouw eveneens het Sterpredicaat.

Vorig artikelLivestream locatiekeuring Stal Lueks – 22 mei
Volgend artikelUitgestelde uitreiking prijs Paard van het Jaar aan Claudia en Perry Prexl