Een goed begin voor de Worldwide Friesian Tour

Het is twee weken sinds de start van de Worldwide Friesian Tour en enthousiaste deelnemers uit tien verschillende landen hebben al een dikke 695 km weten af te leggen met hun Friese paarden.

Wereldwijd enthousiasme

Uit alle hoeken van de wereld stromen de deelnames binnen via de Facebookpagina van de tour. Friese paardenliefhebbers uit onder andere Nieuw-Zeeland, Australië, Europa en Canada zijn al mennend, wandelend of onder het zadel op pad geweest. Vele deelnemers vinden het initiatief zo leuk dat ze meerdere afstanden inbrengen.

Topscore

De meeste kilometers tot nu toe staan op naam van de Zweedse Amanda Krogstad, die in totaal nu 177 km in elf afstanden voor de Worldwide Friesian Tour heeft afgelegd. Afgelopen zondag deed ze bijna 35 km met haar drie Friese ruinen voor de kar. De minimale afstand om mee te doen is 5km, maar hoeft zeker niet buitenuit te zijn. Ook deelnemers die liever in de bak rijden of mennen kunnen hun afstand indienen om samen de 40.075km, ‘het rondje om de wereld’, te halen.

Meedoen is simpel

Volg de Facebookpagina van de Worldwide Friesian Tour 2022. Verzamel je paardenvrienden, rij- of menvereniging, wandelclub of wie je maar mee wil nemen en kies de afstand die jullie willen afleggen. De minimale afstand is dus 5km, er is geen maximale afstand maar houd rekening met wat je paard en jij aankunnen. Meet de rit met een app die afstanden bijhoudt en plaats deze samen met een leuke foto van jou en je paard en extra info over jullie op de Facebook pagina.

Klik hier voor de link naar de WWFT Facebook pagina 

284 dagen tot Leeuwarden

De laatste dag van deelname is 14 januari 2023 ; de zaterdag van de KFPS Hengstenkeuring. Het is vanaf vandaag 284 dagen tot de eindstreep, dus nog genoeg tijd om een leuke rit te plannen en mee te doen!

Vorig artikelPavo Fryso bokaal 2022: inschrijving geopend
Volgend artikelExterieur- en verrichtingsjury: één team