Eerste kampioenstitel voor Albert Minkema

Melle en Zafirah van de Lits met Albert Minkema op het concours in Exloo op zaterdag 16 juni (Foto: Johanna Faber)

De eerste kampioenstitel voor dit jaar is vergeven, en die ging ook nog eens naar een rijder die met deze titel zijn eerste echte kampioenschap won: Albert Minkema.

Mooi recht voor de wagen

Op het prachtige concours in Exloo op zaterdag 16 juni streed hij met Melle van de Lits (Wimer 461) en Zafirah van de Lits (Hessel 480) in het Hippiade kampioenschap tweespannen voor de concourswagen. De rijder uit Houtigehage had zijn span dusdanig voor elkaar, of liever gezegd; netjes naast elkaar waardoor hij van de jury de hoogste waardering uitgesproken kreeg. “Ik heb bewust geprobeerd deze wedstrijd rustig te rijden, niet overhaasten en zorgen dat mijn paarden mooi recht voor de wagen bleven lopen. Het is gelukt! Ik ben heel blij en het is een bevestiging van datgene wat ik steeds al zag, namelijk dat Melle en Zafirah mooi bij elkaar passen”, zegt de tevreden kampioen.

Dubbel feest

Niet alleen het winnen van het tweespankampioenschap was reden voor een feestje bij het gezin Minkema, ook het feit dat Albert de limietklasse won met Melle van de Lits zorgde voor vreugde. Het was namelijk nu de derde keer dit seizoen dat de combinatie dit voor elkaar kreeg en daarmee is een ticket voor het ereklassekampioenschap verzekerd.

Margé, Leslie en Nadia winnen

De ereklasse werd een prooi voor Margé Emmens met de mooi in front lopende Topgazon Sam E (Ulbert 390) en Leslie Agricola zegevierde in de damesklasse met Feitse G.L. (Aan 416). In de Stal Wijbenga Young Riders competitie wist Nadia den Hollander met de mooi verheven gaande Thoran van de Noeste Hoeve (Tsjalle 454) te winnen.

 

 

Vorig artikelSelectiewedstrijd mennen: hoogste score voor Udo en Vita S.A.
Volgend artikelSubtop: ‘Frubbels’ debuteert met overwinning Intermediaire II