Eerste Modelmerrie van 2020: Jente fan ‘t Botshol Model Sport AA (Pier 448)

De familie Schoo van Stal Jede met hun Modelmerrie Jente fan 't Boshol Model Sport AA (Pier 448) Foto: Adrian Meindersma

De locatiekeuring op zaterdag 13 juni bij Stal Lueks in Diever leverde voor Jente fan ‘t Botshol Sport AA (Pier 448 x Fabe 348) het Modelpredicaat op. De 9-jarige merrie van Stal Jede uit Vledder werd door de juryleden Piet Bergsma en Corrie Terpstra omschreven als een grootramige merrie met een mooi front, goede schouder en veel ras. Ze viel op met een ruime, krachtige stap en draf, waarbij ze haar voorbeen heel fraai wegzette.

Reservekampioen Limburg

Jente zet met haar promotie naar Model een kroon op haar werk. Ze werd geboren in 2011 uit stam 50 en gefokt door Thea van Schaik uit Ter Apel. Jente deed in 2014 mee aan de finale van de Euro Friesian Cup, de voorloper van de Friesian Talent Cup. In 2015 sloot ze haar IBOP af met een score van 80,5 punten. In 2018 werd ze op de fokdag van Het Friese Paard Limburg, in eigendom van Jac Drost uit Heeswijk-Dinther, algeheel reserve kampioen met een uitnodiging voor de CK, waar ze haar promotie kreeg naar Kroon.

Fieke H voorlopig Kroon

De locatiekeuring bij Stal Lueks kende in totaal drie eerste premies. Naast Jente kreeg de driejarige Fieke H. (Epke 474 x Fridse 423) een eerste premie Ster. De luxe, door mevrouw S. Hageman-Buitenhuis uit Dalfsen gefokte Fieke, draafde heel lichtvoetig en met een goede techniek over de grasbaan. In haar tweede presentatie kreeg ze van de jury het voorlopig Kroon predicaat. De derde eerst premie ging naar Stermerrie Wendela Z (Norbert 444 x Jasper 366), gefokt door R. Zwaving in Emmen en in eigendom van Janet van der Ark en Pieter Wijbenga uit Oudwoude. Ondanks haar lengte in stap en sterk achterbeengebruik in draf kreeg ze geen promotie doordat ze meer rasuitstraling mocht hebben.

Vijf Sterren tweede premie

Van de 15 paarden die in Diever verschenen kregen naast de drie eerste premies, twee vierjarige merries en Ster tweede premie: Bente fan Brouwers Hiem Ster (Norbert 444 x Anton 343) en Bente van de Oudkleefsebaan Ster (Alwin 469 x Fabe 348) en drie driejarige merries een Ster tweede premie: Dreamgirl fan Stal Shakira Ster (Hessel 480 x Jense 432), Dinthe Pier Ster (Pier 448 x Olrik 383), en Fybrich (Eise 489 x Marten 377).

 

 

Vorig artikelLivestream locatiekeuringen Stal Lueks en Henswoude
Volgend artikelDeluxe af Fynbo (Haike 482) verdient Kroon op Locatiekeuring Henswoude