Subtop: eerste plaats én Sport-Elite predicaat voor Het Swarte Paert Izaak met Daniëlla Smit

Daniëlle Smit met Het Swarte Paert Izaak (Tjalf 433) tijdens het EK in 2019 (Foto: Digishots)

De subtopwedstrijd in Exloo leverde voor Het Swarte Paert Izaak (Tjalf 433) en Daniëlla Smit een prachtige score van 64,118 % op in de Lichte Tour. Het was niet alleen goed voor een eerste plaats, maar zorgde er ook voor dat Izaak het predicaat Sport-Elite mag dragen. Izaak -in eigendom van Gea Brouwer en Eppie de Jong- is een alleskunner, zo omschreef Daniëlla de negenjarige hengst, die als stamboeknaam Izaak fan de Klaster meekreeg. Bij het mennen won Izaak in 2017 de KFPS Sportcompetitie outdoor, ook het tuigen heeft hij onder de knie. De focus hebben Daniëlla en Izaak op de Grand Prix.

Britt en Hebbe scoren 64,750%

Ook Britt Muis kwam aan de start in Exloo. Met It’s Britt’s Hebbe (Olgert 445) reed ze naar een prachtige score van 64,750% in de Zware Tour. Het was voor Hebbe zijn debuut in de Intermédiaire B, waarbij één jury de proef zelfs beloonde met 66,75%. ‘Fijn gereden, veel expressie met een mooie piaffe en passage’, stond er op haar protocol geschreven. In Vlagtwedde verscheen de combinatie ook al aan de start en kregen een eerste prijs in de Inter II.

Debby de Graaf en Kai Galloper tweede in de ZZ-Zwaar

In Wormerveer werd op zaterdag 9 november ook een subtop wedstrijd gereden. Debby de Graaf deed goede zaken met Kai Galloper (Uldrik 457). In de ZZ-Zwaar eindigde ze op de tweede plaats en zette een hoge score neer van 66,643%. De derde plek was voor Marleen Glorie die met Olbert B. (Wylster 463) van de jury 60,643% op haar protocol kreeg geschreven. In de Lichte tour wist Dunja Constant met haar Wijdewormers Hugo (Maurus 411) 61,397% bij elkaar te rijden. Gerrit Galloper (Leffert 306) haalde in de Lichte Tour 60,44%.

 

 

 

Vorig artikelBeant fan de Lege Geaën Ster (Hessel 480) haalt hoogste dagscore derde Friesian Talent Cup selectiewedstrijd
Volgend artikelHoe zit het met de paardensector en de stikstofproblematiek?