Eerste Sportpredicaat via paradressuur voor Russische Martinus HO (met video)

In Rusland heeft Martinus HO het Sportpredicaat binnengehaald. Nu is dat op zich geen opvallend feit, want er zijn veel meer paarden die deze prestatie hebben gehaald, ook in het buitenland. Echter deze zoon van Norbert 444 haalde het predicaat in de paradressuur.

100% toegewijd

‘Complimenten aan de fokker’, laat de trotse eigenaresse Oxana Popova van Martinus HO vanuit Rusland weten. ‘Hij is een fantastische hengst, die voor 100% toegewijd is aan ons en zijn ruiter. Hij houdt van werken en wil heel graag presteren.’ Martinus HO is een zoon van Norbert 444 uit Ulkje H, een Preferente dochter van Naen 264, ook de moeder van Winand 405 (Pike 316.) Martinus werd gefokt door Tinus Hooijmans uit Kerkdriel en als eerste premie hengstveulen verkocht naar Rusland. De inmiddels 7 jaar oude hengst is in Rusland verder opgefokt en getraind. ‘Hij haalde als jong paard al opvallende resultaten in de nationale competities’, geeft Oxana aan. In 2016 heeft Martinus HO een IBOP in Rusland gelopen met een score van 73,5 punten.

Binnenkort in Nederland

Martinus HO wordt gereden door Natalia Martyanova, die Grade V in de paradressuur rijdt, de lichtste handicap. ‘Vanaf 2018 heeft Natalia hem uitgebracht in de paradressuur, maar ze rijdt Martinus al vanaf 3-jarige leeftijd’, vertelt Oxana. Natalia is de leider van het Russische paradressuur team en haalt met Martinus HO percentages boven de 70%. Dit voorjaar wonnen ze een nationale competitie in Rusland en ze reizen regelmatig met de hengst naar het buitenland. Zo zijn ze binnenkort te bewonderen in Nederland. Ze komen in de week van 5 tot 9 juni naar Kronenberg met het Russische paradressuur team. ‘We hopen hopen prachtige resultaten mee naar huis te nemen’, laat Oxana weten. ‘Om zo alle eigenaren van Friese paarden trots te maken.’

Выступление Натальи Мартьяновой на Мартинус ХО в Командном призе международных соревнований CPEDI 2* V уровня с результатом 71.202% и I местом. Поздравляем с потрясающим результатом, а владельцу Оксане Поповой отдельное спасибо за великолепную лошадь.

Gepostet von ХорсТранспорт am Mittwoch, 28. November 2018

 

Vorig artikelDruk weekend voor nationale tuigpaardrijders
Volgend artikelPredicaat Sport-Elite voor Bastiaan 510