Egberdina’s Lodewijk tweemaal met oranje gesierd

Egberdina's Lodewijk won op het CK Bakkeveen de ereklasse en met JR Bouwman de Young Riders competitie (Foto: Johanna Faber)

Op het regionale tuigconcours in Bakkeveen op zondag 28 juli reden dit jaar voor het eerst Friese tuigpaarden mee. In vier rubrieken presenteerden zij zich goed, waarbij Egberdina’s Lodewijk (v. Maurus 441) twee van deze rubrieken wist te winnen.

Rommert 498 opnieuw

De KFPS stamboekhengst Rommert 498 met Pieter Okkema heeft de goede vorm te pakken en laat zich steeds sterker zien. Hij kwam op deze wedstrijd uit in de limietklasse en won deze ook, met name door zijn sterke beweging, zowel voor als achter.

Lodewijk constant

Lovende woorden voor Susan Bouwman die Egberdina’s Lodewijk heel fijn aan het lopen had in de ereklasse. ‘Hij liep een hele mooie constante wedstrijd en ook door de wendingen heen bleef hij mooi netjes doorgaan waarbij de rijdster met haar hand mooi het paard volgt. Dat zag er heel goed uit’, beargumenteerde de jury. Egberdina’s Lodewijk bleek later op de dag in handen van JR Bouwman ook de sterkste, maar vooral elegantste in de Stal Wijbenga Young Riders competitie. Laura Zwart beoordeelde de stijlprijs en liet deze toekomen aan Nadia den Hollander met Thoran van de Noeste Hoeve.

Strijd in damesklasse

In de damesklasse ontpopte zich in de finale een mooie strijd tussen een drietal kanshebbers, waarbij uiteindelijk Topgazon Sam E. (v. Ulbert 390) met Margé Emmens de mooiste verrichting liet zien. De prijs voor het schoonste geheel ging naar Maaike de Jong met Binke (v. Dries 421).

Vorig artikelSpannende strijd om de Bronzen Menner
Volgend artikelVideo fokdag ‘It Fryske Greidhynder’ 26-27 juli 2019