Eise 489-dochters Dautsen en Djoke Tekla Voorlopig Kroon

Bauke de Boer en Luciel van der Kooi met Dautsen fan Bokkum Voorlopig Kroon (Eise 489 x Tjalf 433) Foto: Johanna Faber

De locatiekeuring op maandag 17 augustus bij Stal Chardon kende succes voor de eigen hengst Eise 489 die in Jorwert zijn boekje vol mag dekken. Tuigtopper Eise 489 leverde twee driejarige eerste premie dochters: Dautsen fan Bokkum (mv. Tjalf 443) van Bauke de Boer en Djoke Tekla fân Ramonahiem (mv. Fridse 423) van de familie Van der Meulen. Jurylid Sabien Zwaga: ‘Dautsen zit goed in elkaar en ze stapte in de tweede ronde beter dan in de ochtend. In draf herpakte ze zich en liet ze dezelfde kwaliteit zien als in de ochtenduren waardoor ze Voorlopig Kroon wordt. Djoke Tekla heeft een fraaie rasuitstraling en keihard beenwerk. Ze stapt overtuigend en laat in draf een mooi voorbeengebruik en schakelend vermogen zien. Ook deze merrie wordt Voorlopig Kroon’.

Hendrik, Belinda en Tietsje van der Meulen met Djoke Tekla fân Ramonahiem Voorlopig Kroon (Eise 489 x Fridse 423) Foto: Johanna Faber

Opgetogen

Zes driejarige merries werden als Ster met een tweede premie in het stamboek opgenomen waaronder Feikje fan ‘e sûderleane (Jehannes 484) van een hoorbaar opgetogen Hendrik Deinum. Feikje is een halfzus van die andere topper van Stal Chardon, drievoudig Hengstenkeuringskampioen Jurre 495. Moeder Teatske L. Ster (Jasper 366) is nu ook Preferent. De langgelijnde Feikje stapte actief en draafde met veel gemak haar rondjes. Stamboekmerrie Brechtsjen (Tsjalle 454) uit de fokkerij van Jelle Bouma ging een treetje hoger naar Ster met een tweede premie. Brechtsjen is een kleindochter van Annegjen Ster Preferent Prestatie (Goffert 369), de moeder van Maeije 440 en Wardy 509.

Sterhengsten

Bauke de Boer en Belinda en Hendrik van der Meulen werden ook een sterhengst rijker. Bauke de Boer is de eigenaar van Xander fan ’t noardermar Ster (Fonger 478 x Jisse 433), gefokt door L. Folkertsma; Wout J.B. Ster (Norbert 444 x Sape 381) van fokker Joh. Bosgra is in handen van familie Van der Meulen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig artikelLivestream locatiekeuring Stal Chardon – 17 augustus
Volgend artikelHerkeuring: Freia fan Hylpen en Bouwe fan Dijkmaniastate Ster