Eise 489 en Jurre 495 ook de besten in tweespanformatie

Het jubileumconcours van CH Rijs werd afgelopen zaterdag ook het podium voor het tweespankampioenschap voor de sjees. Topfavoriet was Jelmer Chardon met Eise 489 (Maurits 437) en Jurre 495 (Maurits 437), maar ook het span GPD Ward (Thorben 466) en GPD Aron (Jouwe 485) hadden al meerdere keren gewonnen voorafgaand aan het kampioenschap.

Voelden meteen goed

De wedstrijd ontpopte zich tot een fanatieke strijd waarbij elke rijder wel enorm zijn best deed zijn span niet in de fout te laten gaan. Eise 489 en Jurre 495 pakten echter vanaf de binnenkomst al meteen heel goed aan, bleven dat de hele wedstrijd goed volhouden. In gelijkheid, maar vooral ook in sterke bewegingen, sprongen de beide hengsten er sterk uit. Goede tweede werd Augustinus Hoekstra met Aron en Ward. Feike Holtrop, als derde bij de overrijders had vooraf nog de keuze naast Jasper fan ‘e Stjelpdyk (Norbert 444) de jongeling Frijheid fan ‘e Stjelpdyk (Eise 489) te gebruiken of deze toch te vervangen door Bettina H. (Hinne 427). Hij koos voor de merrie, mede omdat zij een echte doorzetter is en Jasper daarmee goed op sleeptouw kan nemen. De twee zijn al wat langer op elkaar ingespeeld ondanks dat ze dit seizoen maar twee keer naast elkaar liepen. De keuze pakte goed want een derde plek in het goede deelnemersveld was een prachtige plek.

Dicht bij elkaar

De ontknoping van de KFPS nieuwelingencompetitie vond ook op CH Rijs plaats. Met Stal de Mersken Dedmer (Nane 492) en GPD Aron als koppaarden in deze competitie beloofde het een spannende ontknoping te worden. Met slechts één puntje verschil in het voordeel van Dedmer kon het kwartje in principe nog beide kanten opvallen. Age Okkema wist wat e van hem verwacht werd…zorgen dat Dedmer in zijn balans blijft, want alleen dan lijkt de overwinning binnen handbereik. Het slaagde! Dedmer verslapte niet, galoppeerde niet, maar bleef heel stabiel en ruim gaan. Aron daarentegen begon goed maar zakte steeds iets af. Okkema pakte de finalezege met Stal de Merskens Dedmer.

Stal de Merken Dedmer (Nane 492) wint in handen van Age Okkema de KFPS Nieuwelingencompetitie. Foto: Johanna Faber

Overige rubrieken

De limietklasse, waarin werd gestreden om competitiepunten voor de Provincie Fryslân Prijs werd deze keer gewonnen door Augustinus Hoekstra met GPD Ward. De open klasse werd een prooi voor Wiesje van der Woude die Durk (Tsjalle 454) reed. Rommert 498 met Pieter Okkema volgde daarna. Jelmer Ketelaar debuteerde als sjeesrijder in deze rubriek met Jehannes 484 en deed dat heel netjes, met een derde plaats tot gevolg. Dekhengst Bartele 472 pakte de winst bij de Young Riders, terwijl kersverse dameskampioen GPD Ward met Marieke Okkema diens eer hoog hielden en ook nu de damesklasse wonnen.

Vorig artikelSterk stappende Casmir (Maeije 440) wint in Warendorf
Volgend artikelElly (Bene 476) Voorlopig Kroon en fokdagkampioen in Papenburg