Eise 489 op gelijke hoogte met Maurus 441

Eise 489 wint op het CH Lunteren, met Jelmer Chardon (Foto: Johanna Faber)

Het is een feit! Eise 489 evenaart de prestaties van Maurus 441. Beide KFPS stamboekhengsten slaagden er viermaal op rij in de beste hengst te zijn in een rubriek voor de vierwielige showwagen. Op de 11e editie van CH Lunteren op zaterdag 11 mei wist Eise 489 zich opnieuw van zijn beste kant te laten zien.

Pieken op het juiste moment

“Geweldig dit. We hebben hier rustig naar toe getraind en wilden hem vandaag wel laten pieken,” zegt Jelmer Chardon. “We hebben wat hengstenshows met hem gedaan, ook aan de lange lijnen en zijn thuis verder met hem gaan trainen. Het is heus niet zo dat het ons komt aanwaaien hoor, we moeten er echt wel wat voor doen,” lacht hij. “Eise gaf mij nu echt een supergoed gevoel. Hij liep lekker. Ik kijk nu toch wel uit naar het komende seizoen. Ik denk dat het wel weer spannend gaat worden. We zijn de afgelopen periode heel druk geweest thuis met de nieuwbouw van de stallen, de jonge hengsten en de hengstenhouderij dus ik was niet van plan heel veel wedstrijden te rijden, maar na vandaag denk ik er toch over om maar eens wat meer in het wedstrijdschema te kijken om te zien of we nog wat meer kunnen doen. Ik vind het wel uniek, wanneer je zo’n paard hebt. Mensen genieten ervan om hem te zien, ik geniet ervan, dan is het zonde om zo’n paard op stal te houden.”

Siert 499 tweede

Eise 489 versloeg Wylster 463, Rommert 498 en Siert 499. Deze laatste kwam op de tweede plaats in handen van Age Okkema. Siert 499 was in de achterhand wat sterker dan Wylster 463. Rommert 498 werd vierde en liet zich eveneens heel mooi ruim zien, waarbij hij in houding iets verhevener mocht zijn.

Vorig artikelGezocht: nieuwe leden Fries Paarden Ballet (met video)
Volgend artikelSven B. ook topper voor de sjees