EK-nieuws: Marc-Peter Spahn én Patricia Mannaerts beiden Europees kampioen

Patricia Mannaerts - Jelle fan e San Ieren K&PP Kampioenschap Fries Dressuurpaard 2019 © DigiShots

De Lichte Tour in het Europees Kampioenschap is gewonnen door Patricia Mannaerts met Jelle fan ‘e San Ieren (Beart 411). Het kampioenschap in de Zware Tour ging naar Marc-Peter Spahn met Elias 494 (Jorn 430), gevolgd door wederom Patricia Mannaerts die de reservetitel kreeg met Doeke fan Berltsum (Olgert 455).

Fraaie kür van Patricia en Jelle

Het werd nog spannend op zondagmiddag 13 oktober. De Lichte Tour won Patricia, die een met een fraaie kür op muziek haar koppositie veilig stelde. De tweede plaats was ook voor de beste merrie in de Lichte Tour: MGPNGP Geke fan ‘e Beijemastate (Beart 411) met Marsja Dijkman. De derde plek was voor Jeanet Dam met Gijsbert JD (Tsjalke 397), die dankzij een dynamische kur op muziek opschoof in het klassement.

Marc Peter Spahn – Elias 494
K&PP Kampioenschap Fries Dressuurpaard 2019
© DigiShots

Elias 494 wint dankzij super kür

Marc-Peter Spahn en Elias 494 (Jorn 430) zetten ook hun allerbeste beentje voor in de kür op muziek en verzamelden daarmee maar liefst een score van 74,792%. Daarmee schoven ze in het klassement op naar de koppositie en prolongeerden hun Europese titel van 2018! De reservetitel was -ook voor de tweede keer- voor Patricia Mannaerts met Doeke van Berltsum (Olgert 455), die ondanks een afwezigheid van enkele maanden in de dressuurring indruk maakte met zijn sterke en complete optreden.

 

 

Vorig artikelEK-nieuws: ZZ-Zwaar kampioen Amber den Heyer en Kop Jansen Johnny Cash (Tsjalle 454)
Volgend artikelBeste Friese paard van Duitsland ontmoet haar 86-jarige ‘fan de Kromme Jelte’ fokker