EK-nieuws: Susan Bouwman-Wind met Yme Ids Galloper (Hessel 480) op kop bij de 4-jarigen

Susan Bouwman-Wind met Yme Ids Galloper (Hessel 480), Europees Kampioenschap Fries Dressuurpaard 2019 © DigiShots

De eerste dag van het EK Friese paarden in Haskerhorne heeft voor Susan Bouwman-Wind de hoogste score opgeleverd. Met Ymde Ids Galloper (Hessel 480) haalde ze bij de vierjarigen -die een L1 proef reden- een score van 72,955%. De tweede hoogste score was voor Thea Dijkstra met Willem van Autofarm (Michiel 442) met 72,386%, met daarachter Judith Pietersen met Black Magic Farm’s Wyberen (Maurits 437), die 71,477 liet noteren. Vrijdag wordt het definitieve klassement opgemaakt wanneer nog tien vierjarige paarden hun proeven hebben gereden.

Uiteindelijk tien finalisten

Woensdag 9 oktober om 16.00 uur ging de eerste dag van het Europees Kampioenschap van start. De vierjarige paarden waren aan de beurt, 38 combinaties -uit de omgeving van Haskerhorne- kwamen in de ring. De uitslag is dan ook nog voorlopig omdat vrijdag nog een tiental combinaties in dezelfde klasse van de vierjarige paarden in de ring zullen verschijnen, een aantal daarvan woont verder weg of komt zelfs uit het buitenland. Onder deze deelnemers ook Yersie C. (Hessel 480), de winnares van de Pavo Fryso Bokaal, die door Corina Conradi gereden zal worden. Uiteindelijk zullen de nummers één tot en met tien zondag de finale rijden, de nummer 11 tot en met 20 rijden op zaterdag een kleine finale.

Eerste tien

Naast de bovengenoemde eerste drie zijn er nog zeven die op het voorlopige finale lijstje staan: Mellanie Welles met William fan Stal Sibma (Tsjalke 397), Harmina Holwerda met de winnaar van de Pavo Fryso Bokaal Ytse fan Wylgster Pragt (Wybren 464), Monique van der Meij met Yldau van de apploniahoeve (Norbert 444), Bennie van Es met Yalke van ‘n Elmos (Alke 468) Sofi Väisänen met Xenia S.B. (Beart 411), Dave Erkamp met Zjoerd van ‘t Kemke (Hessel 480) en Wendy Okkema met Stal Okkema’s Wietse (Michiel 442).

Vorig artikelLiza van de Meikade Model (Maurus 441) kampioen Amerikaanse CK Oostkust
Volgend artikelStal Frysk Andaluz in ‘Van Eigen Bodem’ *video*