Elbrich (Jehannes 484) en Anna Femke (Gjalt 426) beiden Voorlopig Kroon

Elbrich fan 'e Herdershoeve Ster (Jehannes 484) in actie (Foto: Karin Sevink)

Buiten was het nat, binnen was het vrijdag 10 juli goed toeven in de fraaie binnenbak van Stal De Mersken in Siegerswoude. Na een wat haperend begin waarbij de livestream niet goed te volgen was door storingen in de internetverbinding, ging na het overschakelen op glasvezel de locatiekeuring ook voor de toeschouwers achter de computer los.

Zes tweede premies

Juryleden Louise Hompe en Corrie Terpstra konden zes tweede premies toekennen, waarvan drie bij de driejarige merries. Femke R. van Dedgum (Tsjalle 454) van Johannes en Tiwina Bakker uit Dedgum werd ster met een tweede premie waarmee moeder Renske J. van Dedgum Kroon (Olof 315), een halfzus van Jehannes 484, Preferent werd. Dena fan Bloemhof (Tsjalle 454 x Ulke 338) van F. Bloemhof en J. Bloemhof uit Bolsward is de negende sternakomeling van Grevinne fan Lutke Peinjum Ster Preferent Prestatie (Ulke 338), ook bekend als de moeder van Tjalbert 460.

De vierjarige Anna Femke van de Noeste Hoeve Ster (Gjalt 426) van Pieter Okkema (Foto: Karin Sevink)

Natuurtalent

Een eerste premie was weggelegd voor de driejarige Elbrich fan ‘e Herdershoeve (Jehannes 484 x Beart 411) van familie Herder uit Wijnjewoude. ‘Een natuurtalent,’ zo kwalificeerde Louise Hompe de elegante Elbrich. Elbrich kreeg in de commentaren bij de livestream veel bijval van de kijkers. Zij kon haar uitstekende stap en draf ook in de tweede bezichtiging volhouden en werd Voorlopig Kroon verklaard. De vierjarige Anna Femke van de Noeste Hoeve Ster (Gjalt 426 x Feitse 293) werd vorig jaar als ster met een tweede premie in het stamboek opgenomen. Zij mocht weliswaar met wat meer oprichting draven, maar haar beste stap en sterke bouw gaven de doorslag om haar dit jaar een eerste premie toe te kennen en bovendien Voorlopig Kroon te maken. Fokker en eigenaar Pieter Okkema had een goede dag want zijn hengst Brandt van de Noeste Hoeve (Gerben 479 x Bente 412) werd Ster.  Clavier fan Friesburg (Jehannes 484 x Jerke 434) van Bert Elsinga en Anja Roos was de tweede hengst die het sterpredicaat verkreeg.

Vorig artikelLivestream lokatiekeuring Stal de Mersken – 10 juli
Volgend artikelTwaalf eerste premies op veulenkeuring Fokvereniging Midden Nederland