Embryo van CK-kampioen in veiling bij eerste Excel Friesian Auction

De populariteit van het Friese paard in de (internationale) dressuur is niet meer te ontkennen. Met deze insteek is de collectie van de eerste Excel Friesian Auction samengesteld: talenten voor de toekomst. Een bijzonder veilingnummer is het embryo van de CK-kampioen 2021 Ilya fan Jentsje’s Pleats Ster (Jurre 495) en Fonger 478 dat te koop wordt aangeboden. De collectie gaat op 1 september onder de online veilinghamer. Bieden is vanaf vandaag mogelijk.

Ilya x Fonger 478

Er zijn drie embryo’s te koop waarvan één uit de preferente Uwkje C., de moeder van Yersie C. Het betreft een bevroren embryo van de hengst Tymen 503. Gisteren lanceerde de organisatie ook een dracht: een Fonger 478 uit de kampioene van de Centrale Keuring 2021; Ilya fan Jentje’s Pleats Voorlopig Kroon (Jurre 495 x Michiel 442), uitgerekend voor juli 2023.

Interessant gefokt en goed bewegen

Goed bewegen en veelal gekoppeld aan een vol papier, de toekomstige eigenaren van de veulens kunnen zich verheugen op kwaliteit. Er worden veulens aangeboden van KFPS kampioenshengsten zoals Matthys 504 en Teun 505 maar ook van de onverwante Omer 493. De merrie lijnen worden ook niet vergeten met (Preferente) moeders en grootmoeders met Sportpredicaten, AAA scores en verscheidene kampioenstitels. Meerdere veulens hebben een eerste premie behaald op keuringen en fokdagen de afgelopen tijd en er liep zelfs eentje mee in de kampioenskeuring van Fokdag Midden-Nederland.

Veel beeldmateriaal

Er is veel (extra) beeldmateriaal opgenomen, waaronder een 180º video van de beenstand. Klanten kunnen ook de veulens thuis gaan bekijken. De collectie werd samengesteld door een team van ‘kenners’ met o.a. Willem Houterman, Susan Wind, Marc Peter Spahn en Erwin Spliethof.

De collectie is hier te bekijken.

Vorig artikelJeanet Dam nieuwe manager Communicatie & Verenigingszaken
Volgend artikelStamboekkeuring Wergea: zeven paarden Ster