Enter Sarai (Tjaarda 483) wint in Texas

Kampioen Sarai BMF (Tjaarda 483) met eigenaren Tina and Scott Starkey en voorbrengers Gaatze Bosma en Raiyah van Dinther.

Op de keuring in Magnolia, Texas op 1 oktober wezen juryleden Jolanda Slootjes en Willem Sonnema enter Sarai BMF (Tjaards 483 x Mintse 384) van Tina en Scott Starkey aan als jeugd- en dagkampioen.  De jeugdige, hoogbenige Sarai kreeg een tweede premie. Ze is voorzien van een mooie vloeiende bovenlijn. Luxe beenwerk met een goede stand. Haar stap bleef wat kort, maar was wel tactmatig, zo lichtten Willem Sonnema en Jolanda Slootjes toe. Draf was goed gedragen maar zou het voorbeen wat meer mogen uitleggen.

Fraaie Sterhengsten

De juryleden zagen op de keuring twee hele goede hengsten. Met een 9 voor rastype was het vooral de zevenjarige Wieger Ster (Tjalbert 460 x Meinse 439) van Rancho MC die indruk maakte. De hengst heeft veel behang, een lange hals, veel nek en een sprekend hoofd. In bouw was hij wat neerwaarts en de bovenlijn kon sterker, maar met een goede stap met ruimte, tact en souplesse en een draf met veel houding en mooi voorbeen gebruik verdiende Wieger zijn Ster met glans.

De vijfjarige Fonzie S.A. Ster AA (Epke 474 x Onne 376) was al Ster, bezat ook veel rasuitstraling, een goede bovenlijn en droog beenwerk, waarbij de hoeven wat royaler mochten. De hengst is gefokt door de familie Vanderper uit het Vlaamse West-Veteren en in eigendom van Morgan Moore. Fonzie heeft een hele goede ruime tactmatige stap, zijn draf was wat gehaast en zou meer op het achterbeen mogen.

Fonzie S.A. Ster AA (Epke 474 x Onne 376)

Eerste premie Tobias kampioen hengstveulens

Bij de hengstveulens kwamen er twee in de ring, beide van Charles Sutherland en beide veulens kregen een eerste premie. Tobias (Hessel 480 x Doaitsen 420) werd kampioen. Hij heeft een sprekend hoofd, mocht wat sterker in de bovenlijn, is voorzien van een voldoende stap, goed door het lichaam. Zijn draf is goed, met voldoende ruim en afdruk. Op de reserveplek kwam stalgenoot Tyho (Meinte 490 x Andries 416).

 

 

Vorig artikelMencompetitie Oenkerk: Allure (Tsjalle 454) en Aat (Haike 482) op stoom
Volgend artikelSport Elite predicaat voor Vigo van der Wietze Ster (Jasper 366): ‘In de ring doet hij er nog een schepje bovenop’