Erik-Jan Wijnstra nieuwe voorzitter Alrako KFPS dressuurkampioenschap

Foto: Johanna Faber

De organisatie van het dressuurkampioenschap Friesch Paard heeft met Erik-Jan Wijnstra een nieuwe voorzitter. Hij volgt Margriet van der Weide op die vier jaar voorzitter was van het Alrako KFPS dressuurkampioenschap.

Familiehobby met Friese paarden

Erik-Jan Wijnstra is een bekende in de Friese paarden. In Marssum houdt hij, samen met zijn ouders Jan en Gretha, zijn vrouw Harriet en drie dochters Iris, Amber en Britt zo’n 35 (Friese) paarden waarvan 10 paarden in pensionstalling in een vorig jaar nieuw gebouwde manege. Daarnaast is Erik-Jan mede eigenaar bij Fabiton BV, prefab bouwsystemen en agro, waarbij ze onder andere betonnen mestsilo’s bouwen. En hij is eigenaar van Stinstra BV gespecialiseerd in aluminium en kunststof kozijnen en de bouw van koel-, vries- en geconditioneerde ruimtes.

Fokkerij Fan ‘t Fjildhûs

De fokkerij van de Friese paarden is begin jaren 90 begonnen met Kroonjuweel Puck Ster Preferent (Oepke 266), uit stam 65. Komend seizoen worden er naar verwachting vijf veulens geboren die de naam Fan ‘t Fjildhûs meekrijgen. Twee hengsten uit hun fokkerij kregen inmiddels een dekvergunning in Zuid Afrika en Polen en één hengst zit momenteel in het hengstenselectietraject: Melle fan ‘t Fjildhûs Ster (Jurre 495 x Dries 421) heeft een uitnodiging gekregen voor de voorrijdagen. De driejarige hengst is een achterkleinzoon van de dubbel Preferente Puck, kleinzoon van Femke Ster Preferent (Tsjerk 328) en zoon van Lotte fan ’t Fjildhûs Ster Preferent (Dries 421).

Bestuurslid It Fryske Hynder

Erik-Jan is sinds vorig jaar ook bestuurslid bij de fokvereniging It Fryske Hynder en met enthousiast paardrijdende dochters is ook de interesse voor de Friese paardensport volop aanwezig. Zijn enthousiasme en passie voor het Friese paard was ook bij de organisatie van het NK Friese paarden niet onopgemerkt gebleven en zo is Erik-Jan als voorzitter aangetrokken.

Dit jaar 21ste kampioenschap, finale op zaterdag

Het Friesch dressuurkampioenschap is een landelijke dressuurcompetitie opgezet door alle fokverenigingen van het KFPS. Dit jaar gaat het kampioenschap haar 21ste jaar in. Een dressuurfeest voor Friese paarden met de grote finale op (deze keer een zaterdag) in september, waarbij de organisatie dit jaar extra gaat uitpakken vanwege het 20-jarig jubileum in 2022. De organisatie van het Alrako KFPS Kampioenschap Dressuur is druk bezig alle data voor de selectiewedstrijden op een rij te zetten.

Vorig artikelSamantha en Roos met hun Friese parels ook naar Jumping Amsterdam en Indoor Brabant
Volgend artikelUlbrân 502 verhuist naar Amerika