Esmeray IJbema en Vaya PE (Tymon 456) Fries indoor kampioen B-dressuur

Esmeray IJbema - Vaya PM Friese Kampioenschappen 2020 © DigiShots

De Friese regiokampioenschappen van het KNHS hebben voor Esmeray Ijbema met Vaya PE (Tymon 456) het kampioenschap opgeleverd in de B-dressuur. Ze haalden een score van 66,50%. Esmeray mag zich gaan melden bij de Nederlandse kampioenschappen.

Drie Friese paarden bij de eerste vijf

Er werden meer aansprekende resultaten gehaald. Pietie van den Berg haalde met Arthur fân it Pompebled (Tjalle 454) een vierde plaats met 64,583%, gevolgd door Ilse Bijlsma met Age. T (Jehannes 484) met 64,250%.

L1-dressuur

In de L1 kwamen de Friese paarden er voor het eremetaal niet aan te pas, maar toch waren er wel drie combinaties die zich bij de eerste tien reden. Gerbrich Talsma met Zenith RS (Tsjalle 454) kwam op plaats zes met 63%. Sietske Brouwer met Weri fan Pier’s-hiem (Wytse 462) werd zevende met 62,917% en op de negende plek eindigde Lucie Boelens met Wâldpiek fan Dijkmaniastate (Michiel 442).

Zaterdagavond finale Z-klassen

Zaterdagavond 8 februari komen de finalisen in de Z1, Z2 en ZZ-licht aan de start. Ook hier zijn nog een aantal Friese paarden in de race: Leonie Evink komt met Sjoeke van Ravenswoud (Wimer 461) aan de start in de Z1 en reed al aan kop van de eerste proef. Ook Joey van de Grijp met TalenTino JC (Tsjalke 397) maakt kans. In de ZZ-Licht zijn alle ogen gericht op Harmina Holwerda die met Stal de Merskens Marten (Dreis 421) de kür op muziek gaat rijden.

 

 

Vorig artikelNieuwe fokker zoekt oude fokker
Volgend artikelRegiokampioenschap Drenthe: goud voor Renate en Gemma, zilver voor Judith en Wyberen