Esther en Coco (Hessel 480) in de prijzen op het NK : ‘Op Coco kun je bouwen’

Esther Postmus en Coco WE (Hessel 480) in Ermelo. Foto: Ingrid Truijens.

Het stond helemaal niet in de planning, maar toen Esther Postmus hoorde dat ze Coco WE (Hessel 480) mocht starten op het NK in Ermelo in de klasse M1 afgelopen vrijdag wist ze wat haar te doen stond: ‘Laten zien wat we waard zijn!’. En dat lukte zeker, want de combinatie uit Ee eindigde als zevende van Nederland.

Onverwachts naar Ermelo

Een week voor het NK kreeg Esther te horen dat ze alsnog naar de Nederlandse Indoorkampioenschappen Dressuur in Ermelo in de klasse M1 mocht, na haar ex equo tweede plek op de Friese kampioenschappen. ‘Dat was wel een beetje zuur in Harich, dus je hoopt stiekem toch een dat je nog een kans krijgt. En dat was nu het geval!’

Fries tussen de KWPN’ers

Esther en Coco rijden een bijna foutloze proef op vrijdag 4 maart in Ermelo maar helemaal zeker was de achttienjarige amazone nog niet van hun resultaat in de rubriek. ‘We waren de enige Fries tussen alle KWPN’ers, en je weet nooit hoe de jury naar het Friese paard kijkt’. In dit geval keek de jury overduidelijk met veel plezier want de combinatie behaalt 68,4% en beland daarmee net in de prijzen op de zevende plek. ‘Ik was heel tevreden over onze proef, Coco is gewoon erg goed momenteel. We waren er echt klaar voor.’ Het is nog maar sinds juni vorig jaar dat Esther en Coco een combinatie zijn, op advies van Esther’s instructrice en Coco’s eigenaresse; Eelkje Broersma-Ruiter. ‘Het is altijd leuk om met hem weg te gaan, hij doet de oortjes erop en geniet echt van de aandacht’ vertelt Esther. ‘Coco is zo’n blij ei, ik word echt vrolijk van hem. Hij staat altijd aan en gaat er vol voor. Ik kan op hem bouwen’.

Ook Auke en Willem in Ermelo

Naast Esther en Coco verschenen ook Kenna Bakker en haar Auke van Hilberalti Ster (Jouwe 485) aan de start in Ermelo vrijdag 4 maart, zij behaalden 63,94% en eindigden daarmee op een 16e plek in de klasse M2. Zondag 6 maart was het de beurt aan Wendy Okkema en Stal Okkema’s Willem (Michiel 442) in de klasse Z1, zij reden 62,26% bij elkaar wat goed was voor een achttiende plek. In het weekend van 1 April is het de beurt aan de klasse B, L1 en L2, waar ook verschillende ‘Friese’ combinaties aan de start zullen verschijnen.

Vorig artikelOud-hengstenhouder en verdienstelijk fokker Wybren Jorritsma overleden
Volgend artikelSilver Bowl afgeleverd bij Rommert 498 en familie Lueks