Esther en Coco winnen de Zilveren Zweep

Coco WE en Esther Postmus winnen de Zilveren Zweep, op de foto met eigenaar Eelkje Ruiter Broersma. Foto: Johanna Faber

De Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur heeft op zondag 19 februari voor de ongeslagen Esther Postmus en Coco WE (Hessel 480) de Zilveren Zweep opgeleverd.

Opvallende Hessel 480

Met een hele fraaie finaleproef bij manege De Caprilli wisten Esther en Coco de Z2 te winnen, voor Michele Lancée-Klip met Milanco’s Yme Ids, die ook met de maximale punten uit de voorrondes kwam. Yme Ids is net als Coco ook een zoon van Hessel 480, de hengst die opmerkelijk vaak voorkwam in de top van de uitslagenlijst. De derde plaats in de Z2 was voor de jarige Gerlof Koster met Fonger T. fan ‘e Boppelannen (Loadewyk 431).

Janna Kes met Stal Okkema’s Willem (Michiel 442) Foto: Johanna Faber

Z1: Janna en Stal Okkema’s Willem

Ook ongeslagen in de selectiewedstrijden én de finale was Janna Kes met Stal Okkema’s Willem (Michiel 442) die kampioen werd bij de Z1. De score in de finaleproef van Esther lag net iets hoger waardoor zij de Zilveren Zweep in ontvangst mocht nemen. Laura Roling met Teunke fan de Slachtedyk (Wylster 463) reden sterk in hun finale en daarmee klommen ze in het klassement omhoog naar de tweede, zilveren, plek en het brons ging naar Martha van der Meulen met Bernau fan ‘e Herdershoeve (Jehannes 484).

M2: Hennie en Arizona TKJ

Ook in de M2 haalde Laura het zilver binnen, nu met Floris van de Terpen (Hessel 480), waar ze met mooie punten de finale mee ingang. Hetzelfde gelde voor Nathalie Vorenhout met Ziezo van Zomerstaete (Hessel 480) die ook het maximale uit de voorrondes aan punten binnenhaalde. Er was echter nog een sterk presterende combinatie: Hennie Roffel ging uiteindelijk met het goud naar huis met Arizona TKJ, stamboeknaam Daan van de Meikade, en zoon van Hette 481. Laura werd twee en Nathalie verdiende het brons.

M1: Sandra en Dukke

In de M1 werd Tess Dedden derde met Evelyn P (Nane 492), én ze werd eerste in het klassement voor de JongKFPS Talent Award. Het was een opmerkelijke prestatie, want Tess kwam op papier niet als een kanshebber uit de voorrondes. Ze reed de beste proef in deze klasse en wist zich opmerkelijk te verbeteren van plek 8 naar het brons in dit kampioenschap. Het zilver was voor Chaline Hensen met Evy Galloper (Markus 491) en het kampioenslint kwam om de hals van Dukke fan Panhuys (Maurits 437) en Sandra de Groot die vorig jaar nog de Zilveren Zweep mee naar huis mocht nemen.

ZZ-Licht: Demi en Rob van de Demro Stables

In de ZZ Licht kwamen er twee combinaties aan de start die beiden waren opgevallen in de selectiewedstrijden. Demi van Nuys haalde de hoogste score in haar proef en schreef het kampioenschap op haar naam met Rob van de Demro Stables (Tsjalle 454), het zilver was voor Joukje Hak met Manna (Tsjalle 454) die ook swingend de baan doorging bij De Caprilli.

 

Vorig artikelSubtop Sonnega: dubbelslag voor Margriet en Ide (Maurits 437)
Volgend artikelKFPS site uit de lucht, alle energie op nieuwe site