Esther Liano met haar Hidde naar de Equitana

Esther Liano met Pattaconks Hidde (Foto: Digishots)

Op zondag 17 maart zal Esther Liano met Pattaconk’s Hidde (Tsjalke 397) op de Equitana in Duitsland een kür op muziek rijden tijdens de Königs Barock Cup. Deze wedstrijd is alleen voor genodigden en kent deelnemers uit verschillende Europese landen.

Eer om gevraagd te worden

Esther kreeg in januari een uitnodiging om op de Equitana, een drukbezocht paardenevenement in Duitsland, te starten. ‘Er mogen maar 8 combinaties op uitnodiging mee doen’, vertelt Esther. ‘Superleuk en een hele eer! Er doen deelnemers met Barokke paarden mee zoals Lusitano’s en PRE’s, uit onder andere Portugal, Duitsland en ik dus uit Nederland.’ Met haar hengst Hidde, in eigendom van Pattaconk Friesians USA, is Esther een succesvolle dressuurcombinatie, ze starten in de ZZ Zwaar en noteren daar prachtige scores. De kür op muziek is zonder twijfel hun specialisme is. In Duitsland zullen ze op zondag tussen 11.30 en 12.30 uur in de ring verschijnen.

In Barok kostuum

Esther ging in januari gelijk aan de slag om zich voor te bereiden. ‘Je mag jezelf in Barok kostuum presenteren, dus samen met Grietje de Jong van Hippisch op Maat hebben we een passende jas in stijl uitgekozen en deze is nu net klaar’, aldus Esther die meteen ook reisdocumenten bij de NVWA regelde en de entingen op orde maakte.

Kleinere ring is uitdaging

Ondertussen moest ze ook aan het werk met haar kür op muziek. ‘De piste is 20 x 50 in plaats van de gebruikelijke 20 x 60. Dat is best een hele uitdaging aangezien in de kür alle onderdelen van de Prix St.Georges moeten worden getoond en dat is best krap om je galopseries te tonen’, benoemt ze de uitdaging. ‘Optioneel mag de piaffe en passage worden getoond, een echte showrubriek dus, maar wel in competitie verband.’

Sympathieke Hidde

Esther is de juiste vrouw op de juiste plek. Ze zal het Friese ras met verve promoten, met Hidde in een glansrol. ‘Hidde is een ontzettend sympathiek en getalenteerd paard met veel go. Ik rijd hem met veel plezier’, vertelt Esther die het afgelopen jaar met Hidde KFPS/Alrako kampioen ZZ Licht werd en kort geleden tijdens de finale van de KFPS Sportcompetitie reservekampioen in dezelfde klasse. Ook reed hij op kop mee in het Subtop Dressuurteam in De Stormruiter.

Op pad met 4 meiden en een caravan

Zaterdagmorgen 16 maart zal er een hele karavaan naar Duitsland vertrekken, vertelt Esther. ‘We rijden bepakt en bezakt met twee auto’s, trailer en caravan.’ Esther en Hidde zijn in goed gezelschap. ‘Ja, er gaan 4 meiden mee, dus er gaat uiteraard ook nog geshopt worden op de Equitana!’

Voor meer informatie over de wedstrijd en de deelnemers:
https://www.equitana.com/de/KÖNIGS-Barock-Cup/2599/

 

 

Vorig artikelFrenk Jespers: ‘maak de koppeling tussen keuring op exterieur en functionaliteit als sportpaard’
Volgend artikelUldrik 457 naar Amerika