Esther Postmus en Thea Dijkstra Fries Kampioen

Thea Dijkstra met Harm fan de Koldenhooi (Michiel 442) Foto: Ingrid Truijens

Het Fries kampioenschap op zondag 3 juli was een feestje voor de Friese paarden, én voor KFPS stamboekhengst Michiel 442. Zijn naam prijkte veelvuldig als vader in de uitslagenlijst. Esther Postmus met Coco WE en Thea Dijkstra met Harm fan de Koldenhool (Michiel 442) werden Fries kampioen.

Esther Postmus met Coco WE (Hessel 480) Foto: Ingrid Truijens

In de L2-dressuur werd Thea Dijkstra met Harm fan de Koldenhool (Michiel 442) kampioen, gevolgd door Sandra de Groot met Dukke fan Panhuys (Maurits 437).
In de Z1-dressuur kleurde het podium helemaal zwart. Kampioen werd Esther Postmus met Coco WE (Hessel 480), reserve werd Hennie Roffel met Kop Jansen Jameson (Jehannes 484) en op de derde plek eindigde Kenna Bakker met Auke van Hilberaltie (Jouwe 485). Ook de vierde in deze klasse mag naar het NK: Miranda Venema-Niemarkt met Adam van de Noeste Hoeve (Tsjalle 454).

Harmina, Margriet, Arlies en Wendy reservekampioen

Reservekampioen in de Z2-dressuur is geworden Wendy Okkema met Stal Okkema’s Willem (Michiel 442). Ook in de M2 werd een zwarte parel reservekampioen: Harmina Holwerda met Dedmer fan de Greidpleats (Nane 492). In de M1 was deze prachtige reservetitel voor Margriet van Dijk met Farèl v.d. Maria Louise Hoeve (Alwin 469). Thea Dijkstra werd met Doris van Autofarm (Michiel 442) derde en krijgt daarmee ook een uitnodiging voor het NK.
In de klasse B werd Arlies van der Brug-Terluin met Floris (Wolfert 467) reservekampioen, gevolgd door Esmeray IJbema met Isra P.E. (Markus 491).

Brons in L1 voor Arianne

In de sterk bezette klasse L1 verdiende Arianne Hoekstra met Hayco J. Fan ‘t Zijperland (Markus 491) het brons. Ook Jildau Hart met Gouverneur fan ‘t Hertefean (Nane 492) kreeg in deze klasse een uitnodiging voor het NK in Ermelo.

Vorig artikelBond Merriehouders beleeft prachtige fokkersdag op Terschelling!
Volgend artikelRenate Roling met Oukje (Tsjalle 454) én Wijtske (Thorben 466) naar Hippiade