Fien D. van Rijnwoude Ster (Meinte 490) wint dagtitel in Polen

Dagkampioen Fien D. van Rijnwooude Ster (Meinte 490) (Foto: Karolina Wengerek)

Juryleden Harrie Draaijer en Wil Thijssen konden in de Koninginnenrubriek zaterdag 19 september in Polen bij de eerste driejarige merrie in de baan meteen een eerste premie kwijt: aan Fien D. van Rijnwoude (Meinte 490 x Time 398) van Joanna Frycze. Knappe Fien toonde lengte in stap en draafde frivool door de baan. Fien werd uit stam 11, de merrielijn waaruit ook Mees 497 voortkomt, gefokt door Daniëlle van Vliet. Voorzitter van de Poolse vereniging Joanna Frycze is ook de eigenaresse van Feline fân Stal Bellefleur (Norbert 444 x Felle 422) gefokt door familie Derksen. De langgelijnde Feline waardeerde zich enorm op in draf en werd als ster met een tweede premie in het stamboek opgenomen. Ook een rood lint was er voor Eva (Sipke 450) van Justyna Kopera. Eva, gefokt door J.E. van der Veen, miste luxe maar bewees haar kwaliteit in stap en draf.

Kampioenen

Fien D. van Rijnwoude mocht terugkomen voor een tweede bezichtiging. In de eerste ronde scoorde Fien hoge cijfers op beweging op basis waarvan zij een eerste premie kreeg. Om Voorlopig Kroon te worden verklaard had Fien echter correcter beenwerk en meer rasuitstraling, en dan vooral een langere, verticaler gestelde hals, kunnen hebben. Fien was wel de uitsmijter van de dag: zij werd uitgeroepen tot dagkampioen. Drie paarden streden om het reservekampioenschap: tweede premie merries Feline fân Stal Bellefleur en Eva werden aangevuld met de door Joanna Frycze gefokte nieuwbakken sterruin Anakin z Tartaku (Alwin 469 x Haitse 425) van Karolina en Robert Michalak. Norbert 444-dochter Feline presenteerde zich opnieuw zeer sterk in beweging en kreeg het reservekampioenslint omgehangen.

Draf maakt verschil

Bij de veulens konden de juryleden drie oranje linten kwijt: eentje bij de hengstveulens en twee bij de merrietjes. Kampioenshengstveulen Mirael D. (Matthys 504 x Epke 474) van Agnieszka Beblot stak vooral wat betreft draf met kop en schouders boven de andere veulens uit. Merrieveulens Nakija D. (Jouwe 485 x Bartele 472) van Mariusz Beblot en Marieke fan Luciana (Jurre 495 x Beart 411) van Pomykala Lukasz streden om de kampioenstitel bij de merrieveulens. Nakija D. was volgens de juryleden ‘het meest complete merrieveulen’ en won de titel. Mirael D. en Nakija D. waren aan elkaar gewaagd. Beide veulens toonden zich heel best maar de draf van hengstveulen Mirael D. maakte het verschil: hij werd uitgeroepen overall beste veulen.

Vorig artikelLivestream keuring Polen – 19 september
Volgend artikelMellanie Welles en William fan Stal Sibma derde bij Subli Cup selectiewedstrijd