Finalisten Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur en mennen bekend

Met haar overwinning in de M2 in Udenhout plaatste ook Demi van Nuys zich met Rob van de Demro Stables voor de finale (Foto: Ingrid Truijens)

In het weekend van 21 tot en met 23 februari wordt in Sonnega de finale verreden van de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen en dressuur. Verschillende selectiewedstrijden hebben een prachtige lijst met finalisten opgeleverd.
Klik hier voor de lijst met finalisten.

Vrijdag: mennen en vrije inschrijving dubbelspannen

Het finale weekend zit boordevol prachtige Friese paardensport. Vrijdag vanaf 17.00 uur worden de finales mennen klassen B t/m ZZ verreden en wordt er gestreden om de Tinnen Menner, die Karin Vermeulen in 2019 met Yfke fan Hesens (Andries 415) mee naar huis mocht nemen. Op die vrijdag zijn ook de showrubrieken dubbelspan en kür op muziek te bewonderen. Deze laatste twee rubrieken hebben een vrije inschrijving via www.kfpssport.nl.

Zaterdag en zondag dressuur

Zaterdag zijn de finales in de klasse B, L1 en L2. Vanaf 18.00 uur komt de subtop dressuur in de baan en de kür op muziek. Zondag 23 februari worden de finales dressuur klasse M1 tot en met ZZL verreden. Aan het eind van de zaterdag, én zondag zal bekend worden wie de Zilveren Zwepen in ontvangst mogen nemen. In 2019 wist Isabelle Vroomans met Vajen (Tymon 456) in de klasse B en L deze bijzondere prijs te bemachtigen, Harmina Holwerda en Ruscherd fan Bokkum (Norbert 444) wonnen de Zilveren Zweep in de klassen M en Z. Op zondag vindt ook nog de uitreiking plaats van de Young Talent Award voor de beste ruiter/amazone onder de 25 jaar.

Vorig artikelTerugblik Hengstenkeuring vanaf 1997
Volgend artikelWereldbekerdebuut voor Peter Spahn en Elias 494