Fokdag Schijndel: alle vier Kroonmerries uitgenodigd voor de Centrale Keuring

Alle vier Kroonmerries die op de fokdag van Het Friesche Paard Zuid-Nederland in Schijndel op maandag 2 augustus verschenen, kregen een eerste premie van de jury en mogen naar de Centrale Keuring. Op kop van deze mooie rubriek werd de best bewegende Vita S.A. Kroon Sport AAA (Norbert 444 x Beart 411) geplaatst.

‘Top van de fokdag’

‘Ze staan er super voor, de top van de fokdag’, complimenteerde jury Jan Hellinx, die samen met Jolanda Slootjes en Ulrike Beissner, alle vier merries waardeerde met een oranje lint waarmee ze in Harich op zaterdag 18 september een gooi mogen doen naar Model. Naast Vita zijn dat Rosa fan ‘e Hartstun Kroon Sport AAA (Maurus 441 x Andries 415), Sinne van Stal Lagevoort Kroon AA (Beart 411 x Andries 415) en Tjitske fân Stal Bellefleur Kroon AA (Beart 411 x Maurits 437).

Vita en Sinne in kampioenskeuring

De moderne Vita -die met Udo de Haan vele successen in het mennen behaalde – liep er in beweging uit en ontving ook een uitnodiging voor de kampioenskeuring in Schijndel. Dat gold ook voor de fors ontwikkelde Sinne die met veel front en vol vermogen krachtig stapte en draafde.

Vorig artikelSuper duurzaam duo in Denemarken: Modelmerries Odilia en dochter Hadewich
Volgend artikelVeulenkampioenen fokdag Schijndel: Payke antje P. (Tiede 501) en Rinske K (Tymen 503)