Fries paard op postzegel van Ameland: ‘het straalt tegenwind uit’

Voor de postzegelserie ‘Mooi Nederland’ van Post NL hebben de ontwerpers Carla en Ingmar Birza voor 2019 een serie gemaakt van de vijf Waddeneilanden. Voor de postzegel van Ameland hebben ze gekozen voor een afbeelding met een Fries paard. “We vonden dit perfect bij het eiland passen”, vertelt Ingmar Birza.

Opvallend veel paarden op Ameland

Om een perfect ontwerp te maken, moet je de plek meegemaakt hebben, zo vonden de ontwerpers. “We zijn op alle eilanden geweest en op Ameland zijn we bij de reddingsboten en het paardengraf geweest. De hoeveelheid paarden op Ameland viel ons op, deze dieren zijn echt een onderdeel van Ameland, dus we vonden dat dit ook op de postzegel moet,” concludeert Birza.

Tegenwind en lange manen

De ontwerpers wilden iets maken wat echt bij het eiland past. “Eén van de aspecten die bij Ameland horen is de wind. Het zogenaamde uitwaaien hoort echt bij dit eiland. Toen ik de foto van dit paard zag wist ik het meteen: ‘Deze past perfect bij het verhaal dat we willen vertellen’. De uitstraling is tegenwind. De lange manen die om het stoere hoofd heen waaien, dat is voor mij nou hét paard op het eiland. Ik heb hem een speciaal plekje gegeven, tussen de belangrijkste dingen op Ameland.’

Vorig artikelHorses2Fly KFPS mencompetitie van start in Lemele
Volgend artikelSven B. start outdoorseizoen met winst