Friese paarden brengen hulde aan jubilerende Queen Elizabeth (met video)

De Friese paarden in Groot Brittannië hebben met een parade op donderdag 2 juni een eerbetoon gegeven aan koningin Elizabeth ter gelegenheid van haar 70-jarig jubileum. De stoet met 27 Friese paarden haalde zelfs de nationale televisie.

27 paarden, grote menigte

’s Middags liepen de paarden mee bij het platinum jubileum langs een volgepakte kust van Great Yarmouth terwijl de Trooping of the Colour plaatsvond. Een grote menigte verzamelde zich om de Nederlandse paarden en hun ruiters te verwelkomen, terwijl mensen applaudisseerden, foto’s maakten op hun mobiele telefoons en juichten.

Na de Golden Mile op en neer te hebben gelopen, kregen sommige paarden de kans om op het strand bij North Drive te gaan en even pootje te baden. De parade werd georganiseerd door Julie Long, uit Broome, in de buurt van Bungay, die samen met haar man Robert vijf Friese paarden bezit.

Elk jaar organiseert mevrouw Long een Kees-Gert Friesian Memorial Ride als eerbetoon aan een van haar geliefde paarden die is overleden, met ruiters uit het hele land om deel te nemen. De rit vindt normaal gesproken plaats op het strand van Holkham, maar dit jaar besloot mevrouw Long dat de Golden Mile van Great Yarmouth de perfecte plek zou zijn voor een jubileumrit.

Koningin is paardenliefhebber

Haar man zei: “De koningin is een paardenliefhebber en het leek me een mooie manier om haar eer te bewijzen.” Op het recreatieterrein was de burgemeester aanwezig om de paarden en hun ruiters te inspecteren. ‘Dit is een fantastisch evenement en weerspiegelt wat er vandaag in Londen gebeurt. Het is geweldig om te zien dat er zoveel mensen zijn.’

Source: Great Yarmouth Memory

Vorig artikelStamboekkeuring Nunspeet: drie Sterren
Volgend artikelAlrako KFPS selectiewedstrijd Lunteren