Friese paarden imponeren tijdens eerste ronde Hypo Fryslân Cup

Harmina Holwerda met MGPNGP Mario fan Bokkum (foto: Karin Sevink)

Het nieuwe outdoorseizoen is net zo’n beetje van start en de Friese paarden doen het uitstekend op het gras, zoals in Drogeham op donderdag 16 mei. Daar werd de eerste ronde verreden van de Hypo Fryslan Cup, 23 mei volgt de tweede ronde

Zegetocht Margriet en Ide K.W.

In de ZZ-Licht bleken Margriet Koopman-Wiersma met Ide K.W. (Maurits 437) hun zegetocht prima te kunnen voortzetten. Ze haalden een tweede en eerste plaats met 63 en 65,140%. De derde plaats in deze klasse ging naar Harmina Holwerda met MGPNGP Mario fan Bokum (Jasper 366) -afgelopen weekend nog succesvol in het tuigen in Lunteren. Ze haalden twee keer 217 punten én een derde plaats binnen.

Uitslagen puilen uit van Friese paarden

Naast de dames die zich in de top van de ZZ-Licht reden waren de Friese paarden ook in de klassen L, M en Z oppermachtig. De hoogste dagscore -met 252 punten noteerde Monique van der Meij met Sandokan (Jasper 366) in de Z1. Harmina Holwerda debuteerde met Ruscherd van Bokkum (Norbert 444) in deze klasse. En hoe: een eerste en tweede plaats met 234,5 en 234 punten. Opmerkelijk ook: Jehannes 484 (Tsjalle 454) met Marieke Okkema op een derde plaats. Twee keer een vierde plaats was er voor Anke Kuppens met Rinske S. (Teeuwis 389) die voor de tweede keer in de Z1 startte en het Sportpredicaat binnenhaalde.

Harmina succesvol met haar drie troeven

In de M1 deed Harmina ook goede zaken. Ze haalde met Vigo van de Wietze (Jasper 366) twee keer een eerste plaats en daarmee was ze met drie paarden in de top van de klassementen te vinden. In de L2 vielen de prestaties van Wolkje T. fan é Boppelannen (Beart 411) met Heleen de Haas op. In de L1 waren het Minique van der Meij met Yldau van de Apploniahoeve en Nadia den Hollander met Yde van de Noeste Hoeve (Hessel 480) die beiden een keer de eerste plaats wisten te bemachtigen.

En om het rijtje met topprestaties compleet te maken: Lisa Minkema werd in de B dressuur maar liefst twee keer eerste met Ype van de Lits (Maurits 437).

Vorig artikelBritt Muis: ‘Een beetje ‘heet’ heb je wel nodig in de hogere dressuur’
Volgend artikelEsther en Hidde eerste in ZZ-Zwaar