Friese paarden in de hoofdrol bij menkampioenschap district Noord

Koerina Dijkstra haalde met Silke Bernou fan ‘e Ies (Norbert 444) het hoogste aantal punten van de dag Foto: Freerk Boskers

Het kleurde zwart tijdens de prijsuitreiking van het mendistrict Noord op zaterdag 16 maart in Vlagtwedde. De Friese paarden reden hoge scores bij elkaar, wat resulteerde in verschillende kampioenschappen.

Eén en twee in de B

Net al bij de Horses2fly KFPS Sportcompetitie wist Karin Vermeulen het kampioenschap in de klasse B binnen te halen met Yfke van Hesens (Andries 415). De reservetitel was voor Janet van der Ark met Romke P.J. (Folkert 353, stbnaam Romke fan de Hagehoeve).

Hoogste punten voor Koerina

In de klasse L won Koerina Dijkstra met overmacht. Met Silke Bernou fan ‘e Ies (Norbert 444) behaalde ze met 432 punten ook het hoogste aantal punten van de dag en daarmee de dagprijs. Het brons was voor Ronald Prak met Tiemen (Wibe 402, stbnaam Tiemen v.d. V.). Met Rinse P.J. (Thorben 466) eindigde Udo de Haan als vijfde.

Udo de Haan kampioen in de klasse M

Kampioen in de klasse M werd Udo de Haan met Vita S.A. (Norbert 444). Een vierde plaats was er voor Angela Hoekman met Jort (Gjalt 426). In de gecombineerde klasse Z/ZZ was er een vierde plaats voor Remmy Bron met Wimke van de ‘Haffriehoeve’ (Olrik 383).
De klasse met dubbelspannen werd gewonnen door Ito Werkman die zijn schimmels heeft ingeruild voor zwarte paarden. Eén daarvan is de Friese merrie Sofie N (Jerke 434)

Vorig artikelVanaf deze week 4 discussie-avonden over meerjarenbeleid
Volgend artikelLutske Kroes van Thialf over Friesians on Ice: ‘Sven Kramer hoeft het ijs niet meer op’