Friese paarden te bewonderen tijdens het evenement Koninklijke PK’s

Koninklijke PK's in 2018 (Foto: Gemma Jansen)

Altijd al eens de Friese paarden van de Koninklijke familie van dichtbij willen bekijken? Dat kan in het weekend van 25 en 26 mei. De stallen van Paleis Het Loo vormen dan het decor voor het evenement: Koninklijke PK’s. Het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag geeft bezoekers de unieke mogelijkheid om de koninklijke paarden, rijtuigen en auto’s van Koning Willem-Alexander van dichtbij te bekijken. Ook de Friese paarden van het Koninklijk Huis zullen van de partij zijn.

Inspannen voor diverse rijtuigen

In 2018 waren de Koninklijke PK’s ook al te bewonderen op Paleis het Loo. De paarden zullen op de aanspanplaats verzorgd en ingespannen worden, en voor verschillende rijtuigen en rondrit over het terrein maken. In de stallen en koetshuizen zijn nog meer rijtuigen te bekijken. Ook een hoefsmid is aan het werk met het bekappen van de paarden. Voor het evenement gelden de reguliere entreeprijzen.

Aandacht in Phryso

Phryso besteedde afgelopen oktober een uitgebreid artikel aan de Friese paarden van het Koninklijk Huis: Prinsjesdag-Phryso oktober 2018. Op deze website hebben we nog een mooie collectie foto’s toegevoegd, gemaakt zijn door Johanna Faber. Op haar website staan nog meer prachtige foto’s van de Friese paarden van het Koninklijk Huis.

Bekijk voor meer informatie de website van Paleis het Loo

 

Vorig artikelDe Stormruiter genomineerd voor entertainment prijs
Volgend artikelAlrako dressuurcompetitie: nieuwe wedstrijdkalender én nieuwe voorzitter