Friese paarden uit Mendistrict Noord mogen aantreden op de Hippiade mennen en vaardigheid

Baukje van der Weide met Ylse fan Weideshiem mag naar de Hippiade

In navolging op de dressuuruiters zijn ook een flink aantal menners met Friese paarden geselecteerd voor de Hippiade. De Noordelijke Kampioenschappen mennen op zaterdag 13 juli leverde in de klasse B, L en M een Fries paard als kampioen.

Angela Hoekman twee keer

In de klasse B werd Baukje van de Weide met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406) kampioen, met Arie Bouwman met Werner op de tweede plaats. Zij komen op de Hippiade in actie, evenals Koerina Dijkstra met Silke Bernou fan ‘e Ies (Norbert 444) en Alie Boekelo met Tiemen. Liesbeth van de Wal-Haanstra won met Rykman (Wimer 461) de klasse M en heeft daarmee ook een ticket bemachtigd voor de Hippiade. In dezelfde categorie zal ook Angela Hoekman met Gosse (Stendert 447) een uitnodiging krijgen, en daar bleef het voor Angela niet bij. In de klasse Z zal ze met Jort (Gjalt 426) mogen aantreden. Hette Jellema met Drys (Fabe 348) werd reservekampioen in de klasse ZZ en mag ook tijdens de Hippiade zijn beste beentje voorzetten. Bij de dubbelspannen won Ito Werkman met Marjet en Sofie N. (Jerke 434).

Geselecteerden voor vaardigheid

Naast het mennen wisten Koerina Dijkstra met Silke Bernou fan ‘e Ies en Hette Jellema met Drys zich ook te plaatsen voor de vaardigheid op de Hippiade. Met Flore M. (Loadewyk 431) en Ouck fan Hickaerd (Maurits 437) komt Erwin Pruim in actie bij de tweespannen vaardigheid.
De lijst met geselecteerde Friese paarden is nog langer. Klik hiervoor naar onderstaande uitslagen.

Klik hier door naar de lijst met de Hippiade selectie mennen Noord Nederland
Klik hier door naar de lijst met de Hippiade selectie vaardigheid Noord Nederland

Vorig artikelYme Ids uitschieter op eerste selectie Pavo Fryso Bokaal
Volgend artikelHeleen de Haas: ‘In de ring maakt het niet meer zoveel verschil, rijpaarden of Friese paarden’